Autók » Renault » Modus (2004-2008)

Modus 1.5dci 86Le Privilege

Remélem, beválik

Még csak most vettem torotten franciából,dolgozom rajta hogy minden tuti legyen,csak pár kilométert mentem vele,nagyon kényelmes az uléspozíció,mosolyra fakaszt az átlagfogyi,hihetetlenul ki van találva a praktikus belso tér,automata klíma elsorangú,panorámateto pazar,tempomat nagyon szuper a memoria funkcióval,a szervo az eddigi legjobb amit használtam(még a lagunánál is jobb),max a honda accordomban volt ilyen,motor teljesítményt az 59kW-os clio1.9 dti-hez viszonyítanám,remélem olyan megbízható lesz!váltó nem tetszik, nagyon kotyogós a tobbi renault szerintem jobb,de megszokás kérdése!A digitális muszerfal kozéppen páromnak nem jott be elsonek,20km után meggondolta magát!:-)))Nagyon pozitívan csalódtam benne eddig,ha elkészul minden,akkor majd modósítom az ítéletem,és remélem csak pozitív irányban!!!
Szóval a további tapasztalatok:A verda teljesen elvarázsolt!!Kiválóan húz még 5-osben is,pazar szellozés csendes futás,alacsony fogyasztás,hihetetlen jól variálható hátsó rész,megint Modust vennék ha újra választanom kéne!Már a kicsit hangosan kotyogó sebváltót is kezdem megszokni!Az izzócsere 5 csavar,nem kell mindjárt a lokoslevételhez szervízbe rohanni ,ha van egy kis technikai érzékunk!!A fék Renaultosan harap szuper!Szervo az a legjobb Renault modellek kozott!Az ulések kényelmesek,csak a hátsó ulések fejtámláját kell felhúzni hogy ne nyoja a hátunk leengedett helyzetben,de lent nincs is semmi értelmuk!6 légzsák már szinte természetes a márkánál.Futés ill. automata klíma hibátlan kellemes gyors!szóval nagyon suti!!:-))
Most kb fél év használat után,azt kell mondanom nagyon bevállt a kis autó,nem cserélném le semmire!4500 km tettem bele a fogyi most télen felugrott 4,7-re,de nyáron simán mehet lejjebb fél literrel!Egyre tobben csalódnak benne kellemesen,akik csak beleulnek!A Modus fórumon próbálunk az otthon orvosolható problémákról részletes leírást nyújtani!Az autót természetesen a kategóriatársakhoz viszonyítottam.
A fórumot megnyitottuk,lehet írni tapasztalatokat kérdéseket,dolgozunk a szervízinfókon!!!!!Jojjon minden modusos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008.-Most lesz lassan 1 éve nálunk a kocsi,nagyon elégedettek vagyunk vele,semmi hiba szuperul mukodik minden,automata klíma hibátlan a nagy uvegfeluletek ellenére is képes lehuteni az utasteret pedig még panorámateto is van,lassan rászoktunk a hátsó triptic uléssor használatára(még a majdnem 2 méteres barátoim is simán elfér hátul,igaz nem telepakolva csomagokkal!),nagyon szuper dolog egy kis autónál.Az 1.5dci 86 lovas nagyon kultúráltan muzsikál,130-ig tokéletesen gyorsul.Igaz akkor már hallható szélzaj van,de nem vészes,inkább addig van nagy csend!A fogyi 7000km-es átlag 4,7liter 60% város/ban járunk vele.Fékek hibátlanok igaz ehhez a felszereltséghez már a 4 tárcsafék jár.A magas uléspozíó nagyon jól megszokható,250km után sem éreztem kényelmetlennek.Ami kicsit negatívum,hogy az alkatrészek szinte csak gyáriban léteznek,ennek velejárója drágább javítás ha valami Modus specifikus dolog elromlik(ha elromlik!),de voltak meglepoen olcsó gyári alkatrészek is ,amin maguk a Renault-sok is elcsodálkoztak(ezek az alvázon levo muanyag védo elemek,amik egy rosszabb terepen lekoccanthatók). Nem cserélném semmiért max,egy Initiale felszereltséguért.

- nehéz az utángyártott alkatrészek beszerzése,nagyon sokban egyezik a 3 clioval,illetve meganeII.késobb megírom a hibákat ha lesz!!Eddig egy kanyarfényszóró izzó(bagatell),késobb magától megjavult(kontakthiba volt azóta is jó),a vezeto feloli ablakemelo egy kis muanyagja eltort,ragasztással orvosoltam,nem egy strapabíró darab,ha esetleg szorul az ablak érdemes megkenni a probléma megelozése végett,ez nem csak modusra de tobb Renaultra is érvényes!
- 2008.5- minden tutin mukodik semmi hiba!!

Renault Császár Komárom

Vopa szervíz Komárno

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző autója? Megane coupe+Clio+Laguna Következő autója? renault ,de milyen?
Verdikt (7.9/10)

Renault Modus 2004 (2004 - 2007)