Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane 1.6 Berline (kacsaseggű)

Tökéletes, feltéve ha beindul

Ez egy 1.6os minden extrával telepakolt változat. Ami kütyüt a franciák 2003ban találtak, azt ebben a kocsiba bele is rakták kivéve a tempomatot (ABS, ASR, ESP, automata fényszóró, esőérzékelős ablaktörlő, fűthető elektromosan csukható visszapillantó, négy elektromos ablak, cd rádió, 6 légzsák, ülésfűtés, automata légkondi, kulcsnélküli indításból a komolyabb verzió, meg a fene tudja még mi minden)

1 hónappal a vétel után egyszercsak nem indult be. Vagyis beindult, majd leállt. Sárga angyal, értetlenkedés, szervízbe húzás, számítógépre kötés, majd sűrített levegő és kontaktspray a történet röviden. A vezérműtengelynél egy jeladó elkoszolódott, 3000 Ft volt a javítása, meg 15 perc. Bosszúság és csalódottság nem számszerűsíthető, de igen nagy.

Két hónap múlva ugyanez, még a garázsból sem tudtam kiállni. Telefon a szervízbe, kijöttek, behúztak, újabb diagnosztika, újabb adag kontakspray, ezúttal egy másik érzékelőre. Mondták menjek el, hajtsam meg, hagyjam kihűlni majd vigyem vissza pár óra múlva. Ekkor újabb diagnosztika minden rendben. NEM KÉRTEK ÉRTE PÉNZT. Nem akartam elhinni.

Azóta nem volt vele gond, remélem nem is lesz többet ilyen jellegű.

50000nél bal lengőkart kell cserélni, ezért viszont azt hiszem senkit nem lehet okolni. A felfüggesztést nem a békés megyei utakra tervezték, ennyi.

Ajánlom az autót mindenkinek, aki szeret kényelmesen, kellemes körülmények közt utazni.

Fogyasztás normális használattal könnyen 8 alatt tartható, kb 60% várossal (na jó lakott település).

A végső pontszám azért lett 7, mert soha nem bocsátom meg neki a két be nem indulós durcizást. Ha nem így lett volna tőlem 10et kapna

- bal első lengőkar anyagár 27000 Ft
- klíma átfolyó (kesztyűtartó hűtéséhez) 3500 Ft
- egy darab motortartó bak 10500 Ft

Renault Fejes, Hódmezővásárhely
Le a kalappal előttük. Pontosak, gyorsak, normálisan bánnak az emberrel. A műhelyben lehet nézelődni, nem szólnak rád. Nem akarnak átvágni, segítőkészek, fontos vagy nekik.
Én még ilyen korrekt márkaszervízt nem láttam, ajánlom mindenkinek.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2003
Előző autója? 145 1.6 boxer Következő autója? Ha bejön az élet Touareg, ha nem, valami nagyobb Renault
Verdikt (6.7/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)