Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane 1.6 16V GrandTour

Szerethető nagy családi autó

Bár még csak 6000 km-t tettünk meg vele eddig bajunk nem volt. 2006 márciusban vettük, megnéztük a konkurens márkákat is, de ár-felszereltség arányában (formavilág) ez volt a legjobb ajánlat pláne úgy, hogy listaár alatt 450.000-el ólcsóbban megkaptuk (+ üzembehelyezési költség). Helykínálat : magam mögött bőven elférek kényelmesen (Octaviaban ez nem így volt, bár nagyon szerettük) szerintem a bal 1 is kényelmes (650 km 2x5 min megállással semmi fáradtság a többieknél sem 4 felnőtt 1 gyerek). A motor : városban finom menetben 2000 f/min alatt lehet menni rángatás nélkül minden fokozatban , egyébként 4000 f/min felett kezd élni , igaz még bejáratós :) . Fogyasztás : város:9.5-10 l (klímával). 1700 km-re vetítve 800 km autópálya + 800 km közút 100km város : 7.4 l-re jött ki az átlag (klíma 50 %-ban ment). Hiba : eddig még nem romlott el semmi (lekopogom), viszont márciusban még hideg volt és a hátsó ajtó gázrugói elég lassan és gyengécskén muzsikáltak kézzel kellett rásegíteni.

Tegnap voltam 1 éves szervízen! Az autóban 11 200 km van. Eddig még szerencsére csak tankolni kellett bele! Hátsó ajtó gázrugói megjavultak v. bejáratódtak. Nyikorgás nekem is jön az ajtók felől ,de csak hidegben. Egy kis szilikon javított a helyzeten! A szervízről: Olajat vittem! Nem örültek neki( Ők 10W40-es Mobil1 olajat tettek volna bele. Én 5W30-as Elf-et vittem gyárilag ez van benne tudtommal) ,számlát kértek róla mondtam van ,akkor fel kell számítani veszélyes hulladék tárolást! Amikor bejelentkeztem azt mondták 20-25 ezer forint lesz az első szervíz!(akkor még nem tudták ,hogy viszek olajat)
Ehez képest: 2.004ft vesz.hull.tárolás
9.600ft kis karbantartás
2.448ft olajszűrő
655ft tömítőgyűrű
6.266ft utastér szűrő
188ft segédanyag???????
össz.:21.162ft
+ 9.000ft 5l Elf
Kérdés :mennyi lett volna ha ők adják az olajat is?(szervízekben aranyáron mérik)
Egyébként normálisak voltak (az olaj témát is beleegyezően vették)! Egy óra alatt kész volt ,ülésre zsákot húztak ,kormányra seb.váltóra fóliát tettek! Munka elvégeztével autóhoz kísértek ,kulcsot átadták ,jó utat kívántak! Hátrány : nem lehetett az autónál lenni a szervíz alatt (vajon az olaj belekerült?) ,de álljunk hozzá pozitívan a szerelők rendesek!!!! ...és ezt komolyan gondolom!
Majd még írok ,ha lesz valami.

- Még semmi.

Ugrics és Szabó Kft
Szfvár

Fenntartási költség (6) Évjárat 2005
Előző autója? Octavia Következő autója? Renault v. Skoda
Verdikt (6.7/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)