Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane 1.6 16v PRIVILEGE

Semmirevaló francia mocsok

Sok Renault volt a családba, ezét valami furcsa oknál fogva nekem is fetishem volt a Renault. Thalia volt anyumnak mikor meg lett a jogsim, utána lett egy 2002-es Cliom (az is szar volt) Majd miután már idegeskedtem éveket a Renault miatt, és sokak véleményére nem hallgatva megvettem életem legrosszabb autóját. A "kacsaseggű" megane-t. Nekem mondjuk kombi volt (van). 280.000 km volt benne, megnéztük. Pont akkor hozták be a kereskedésbe akkor lett frissen kitisztítva, lemosva. Vajszínű félbőr belső, és rengeteg extra (ami pl egy ilyen idős és árkategóriás golf-ban nem volt.) nagyon kecsegtető volt, ezért belecsaptam a kereskedő kezébe és már boldogan hoztam is haza a kocsit. Hazafele az autópályán gondolt egyet a jobb oldali tükör és önálló életre kelt. MÉG HAZA SE ÉRTEM MÁR NEMJÓ VALAMI.. jó.. mindegy, gondoltam magamba. Hazahoztuk és használatba vettük. Most pedig megpróbálok MINDENT leírni ami hibás volt és cserélni kellett (és még kéne is) kb árakkal amennyire emlékszek.

-jobb leső tükör elektronika elköszönt (12.000)
-váltórudazat szétment (15.000)
-nem ismerte fel a pótkártyát (nem is érdekelt)
-jobb első rugó eltört,és ha már szét votl szedve akkor futómű felújtás mivel zörgött már minden benne (120.000)
-mikor bejöttek a hidegek fűtőmotor elköszönt (110.000)
-mikor bejött a meleg a klíma mondta fel a szolgálatot (80.000) természetesen utánna is folyamatosan elengedte a gázt, igy évente gáztöltés (~30.000)
- 2 hátsó gátló csere (35.000)
- megállt az autó "steering locked" felirattal 2 hét és 3 szerelő után biztosítéktáblát kellett cserélni (60.000)
- belső világítás és összes helyzetjelző megmukkant újra biztosítéktábla cserét igényelt (hülye lettem volna)
- ABS amikor leesett a hó elkezdett világítani (25.000)
- Szabadkéz módot elfelejtett, majd egy idő után már ugy is nehezen akart indulni hogy bedugom a kártyát (igy is maradt)
- Katalizátor széthullott (30.000)
- belső féltengely rázta a kocsit mint állat vettem bontottan, mert az ujat már sajnáltam erre a romra (30.000),fél év mulva ugyanugy rázta a kasztnit.
- Légzsákátvezető szalad elszakadt (30.000) , újra elszakadt utánan természetsen.

Most nem jut eszembe más, de biztos volt. Soha nem volt olyan hogy mindene jó és működik. A belseje málik,kopik. Gusztustalan. Senkinek nem ajánlom. Egy hulladék. Soha többet nem veszek Renaultot.

- Minden ami tudott

Fenntartási költség (9) Évjárat 2004
Előző autója? Következő autója? Hiace
Verdikt (4.1/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)