Renault Mégane Classic 1,6 16V Monaco 2003
Az autó 2008 év eleje óta van a családban. Teljes neve: Renault Mégane Classic 1,6 16V Monaco. Eleinte tartózkodtunk a francia autóktól(mint nagyon sokan mások), de egy nagyon nagy és nagyon kellemes csalódás ért minket. Egy nagyon kényelmes és a Monaco jelzővel ellátott típusnak megfelelően rengeteg extrával felszerelt autó. Ebből párat sorolnék fel: klíma, fedélzeti computer, ABS, 4 légzsák, 4 elektromos ablak, félbőr ülések, króm díszek, vezető ülés derékban állítható, ülésmagasság állítás, elektromos, fűthető tükrök és még sorolhatnám... A futóműve rendkívül pozitív. Nem vesz észre minden kis apró kavicsot az úton(tehát nem egy Lada érzés), kanyarokban nagyon stabil az autó. A motor... Ez a motor az 1,4-es változattól a löketben tér el. A hengerfurat megegyezik, csak a löketen hosszabbítottak így elérve +200ccm-t és pár + lóerőt és kW-ot. Gyorsulása nem a legprofibb, de mivel ismétlem hosszú löketű motorról lévén szó nem is ez a fő cél, hanem a nyomaték. Na az viszont van benne! :) Autópályán egy 140-es utazótempónál az ember előzni kívánt(természetesen nem itthon Magyarországon) nyomott egy jó kövér gázt és érezte, hogy az autó elkezd húzni. Ezt 180-ig végig érzi az ember. Aztán jön még 10 km/h de az már csak a teszt része volt, ugyanis itt a vége. A fogyasztása utolsó 3000 km-en 6,2 liter nagyon vegyes használatban és non-stop +200kg súllyal, ami munkából eredően van benne. Összességében nagyon megfelelő motor ebbe az autóba. És maga az autó is egy nagyon jól felépített, kényelmes, gazdaságos és mégis erős autó. Én ha újra autót vennék ebben az árkategóriában, akkor ilyet vennék.
- A benzincsövet elvágta egy felverődő kő, de házilag orvosolva lett, valamint a váltókar nagyon mozog gázadáskor és elvételkor. (valószinűleg ki van csúszva egy gumibak a motortartónál vagy a váltónál) A szervíztapasztalathoz 5-öst írtam be, mert nem tudom, hogy milyenek, szerencsére még nem kellett őket igénybe venni.
Haza. :)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Skoda Forman LX Plus | Következő autója? | ez a jövő titka, de remélem sokáig megmarad EZ!!! |
Verdikt | (7.5/10) |