Rémálom a szerviz utcában
Hol is kezdjem ..?!Kezdem az elején.Az interneten pillantottam meg ezt a szépséget,Renault Megane authentique 1.6i szerelem volt első látásra.Mivel Renault-k volt előtte is így nem volt kérdés mit veszünk.Az autó jól felszerelt Fullos volt ,CD-tár ,bőr belső ,xenon ,Digit klíma ,17 colos alufelni ,3 ajtós stb.A világból ki letehet menni vele mert nagyon kényelmes volt.Az átlag fogyasztása kb7-8 L jött ki.Tényleg megvolt minden benne ami akár hosszabb utakra vagy csak a sarki boltba kellett.Ahoz képest hogy 3 ajtós az autó nagyon jól lehetett bele pakolni,rekeszek mindenhol.Szinte mindent minden szinten kiszolgáló kis mindenes. :) Az autó napi használatban munkába járásra volt használva.Igazából 20000 km keresztül nem volt semmi gondom vele.Jóformán csak tankolni kellett ,aztán előbujt belőle a kisördög.Napról napra Küszködtem vele.A gyújtó trafó probléma volt az első kis feltűnés ,persze mondtam nem gond hisz a Renault-nak ez szokása.Elmentem szervizbe párba cserélték.Rátudtam nem lesz több gond vele kb ez így ment egy hétig miután a motor megint darabosan kezdett el járni.Újra szerviz.Vezérmű tengely jeladó meghalt,csere.Nem estem kétségbe mondván hogy ilyen bárkivel előfordul,ráadás az autó idő közben elérte 90ekm Nagy szervizt.olaj,vezérműszíj csapágyak szűrök cseréje,Klima tisztítás.Eközben az aksi is kimúlt.Valami leszívta.Garanciába vissza vittem de sajna nem tudja cserélni mert ezért és ezért.6 Hónapos volt de kuka. kicseréltem.Az autóval nem tettem meg 2000km-t és újra gyújtótrafót ,vezérműtengely jeladót kellett cserélni.Persze reklamáltam a szerelőnél mi kell ahhoz hogy rendesen megcsinálja a szeretett autóm.Választ csak annyit kaptam hogy vegyek rendes autót,vagy ha nincs pénzem ezt a "REMEKMŰVET"javitatni akkor meg járjak gyalog.Elmentem hát 1 ismerős szerelőhöz aki 2 hét után ugyanúgy visszaadta az autót mondván nincs ideje ezzel foglalkozni. Mondtam jó legyen ,vissza a másik szerelőhöz ö már megbirkózott vele többször is.csere minden és haladjunk! Megint otthagytam egy kisnyugdíjas teljes fizetését.Másnap hazavittem az autót szerelőtől, az út kb 12km .Felvillant az olajnyomás lámpája.Rögtön félreálltam és hívtam a szerelőt hogy baj van....Nyugtatott hogy ha nem változott a hangja és nem melegszik akkor csak valami anomália van.Sebaj én azért Másnap újra kimentem a szerelőhöz.Kávéval és cigivel fogadott és nyugtatott : Roland nincs baj látja megy ez rendesen ahogy kell.Persze .mondtam én megy csak a műszerfal olyan mint 1 karácsonyfa Csillog villog....Ez a kis anomália amit ö mondott kb másfél hét barkácsolást vett igénybe.Amik ellenőrizve ill cserélgetve lettek (Okos kerék ,a vezérmű tengely végén?!,4 gyújtótrafó + gyertya, labdaszonda ,Vezérmű tengely jeladó már 3x). Mondtam hadjuk ne kísérletezünk és elhoztam az autót.Találtam egy megbízható szervizt aki azt mondta hogy ebben szériában a motor nagyon kényes és ha van rá mód szabadulójuk tőle minél előbb mert még több gondunk lesz vele. Kiderült náluk ,hogy az(Olajgomba volt a ludas)Nem kellett bele egy vedér alkatrész mint a másik szerelőnél.Sajnos én is beláttam hogy ennek nincs értelme 100km autózuk és 40-50eft-at költeni rá.Végül megváltunk az autótól ,na meg az értelmes és értelmesebb szerelőktől.
Még valami,szakszervizbe horribilis árat kérnek el mindenért ,vannak kis szervizek akik a feléből kihozzák az autót ugyanolyan jól. Persze nehéz kifogni pláne aki Renault -ot is javít ,ill ért is hozzá.
Képet nem linkelnék .Az Autó új tulajdonosa felsírna ha tudná mi mindent nem mondtam el neki....És még menyi minden lesz vele.
- Gyújtó trafó 11500ft x6, Vezérmű tengely jeladó 18000ft x2, Tolató lámpa kapcsoló 3600ft x1 ,Izzók x töménytelen menyiségben,Légzsák spirál kábel (Kormányban) 35000ft x1 ,olajgomba 6000ft x1
Szakszerviz ami inkább hobbi szerviz.
Ismerőshöz autószerelőhöz ,de kár volt!
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2003 |
Teljesítmény | (5) | Km vásárláskor | 72000 |