Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane Berline 1.6 Dynamic

Nekem igazán bejött! Még mindig!

Kinézet: El?ször TV-ben láttam az aranyoskát, akkor el is voltam szörnyedve! Jesszus! hogy lehet ilyet gyártani? (Gondoltam magamban). Kb fél év múlva láttam egyet egy városi dugó közepette és abban a pillanatban el volt döntve, hogy nekem ilyen kocsim lesz. (ekkora már pár típust megnéztem, épp kocsivásárlás el?tt voltam).
hétvégén el is mentem és kipóbáltam egy kereskedésben. Két nap múlva aláírtam a megrendel?lapot! Valaki vagy megszereti azonnal vagy nem!

Teljesítmény: 1.6 benzines automata váltóval!Nem tudom mások keze (lába) alatt hogyan vadul a gép, nekem nagyon bejön. Az automata váltó nagyon ki van találva.Tudja mikor kell visszaváltani és meddig kell húzatni a motort.Ha sportossan vezetek akkor sportosan vált.Egyszer?en Király!

Min?ség:A m?anyag alkatrészek kissé pontatlanok és lazák.Bár biztosan nem magyar utakra tervezték! :) Izzócseréhez nem szabad pár percet számolni, minimum 1 óra.
A napfénytet? sem az igazi, ha hideg van azért ciripel, ha meleg van akkor meg azért! (nem ajánlom, bár nagyon buli!)
1 éves volt amikor a hátuljától égtelen zaj jött és szinte élvezhetetlen volt az utazás benne.A szervíz állította hogy ilyenek a m?anyag alkatrészek!De addig dolgoztak vele, hogy azóta semmi gond.

Kényelem:azt hiszem a francia autók err?l a leghíresebbek.Ezzel maximálisan egyetértek.Bár hátul még nem utaztam benne! :)

Kényelmi kütyük:Tempomat:eddig nem használtam ilyet.De mostmár nehezen tudom elképzelni a vezetést nélküle. Egyszer?en automata váltóval fenomenális!
Napfénytet?:Mindenki a csodájára jár, és valóban szuper érzéss amikor beülsz a kocsiba és fényben úszik az egész belsele.
DigitKlíma:kár hogy nem osztott, de így is szuper.A lefagyott ablak pár perc alatt leolvasztható!
A rádió hangzását vájtabb fül?ek is dícsérték.

Sok NépÍtéletet olvasok err?l a típusról, és mondhatom én igazán szerencsés ember vagyok! Elmúlt 78000 km-alatt fele annyi problémám sem volt mint más Megane tulajdonosnak.

32 hónap (~2,5 év) (89000 Km) után érzékeny búcsút vettem a kocsitól.....
Összefoglalásként az együttöltött id?r?l:
A Renault Megane II egy nagyon jó auto... DE: Azoknak az embereknek ajánlom, akik nem egy túl dinamikus életet szeretnének támogattatni a kocsival... Hanem egy szép nyugodt kiránduló-autót akarnak....
Két nagyon komoly gond a kocsival: 1 a futóm? és kormánym? átgondolásra szorul. (Engem határozottan megrázott az "Életveszélessen" károsodott futóm?).
2. Nagyon szuper a napfénytet?, de mínuszokban égtelen pattogó hangokat ad ki. (egy kis átgondoltsággal minden bizonnyal ez is korrigálható lenne).
Bántani semmiképp sem akarom a kocsit, mert amit vártam t?le azt megkaptam....

Még egy apróság:
Az új autóm: VW Passat 2.0 PDTDI DSG Comfortline (egy két extrával) :)
Remélem legalább ennyire, (ha nem jobban) ez is ki fog engem szolgálni....

- Baloldali Irányjelz?izzó
- (város közepén romlott el. úgyhogy írány a parkoló és csere;Persze öltönyben voltam; Körbeznéztem a kocsit, és addig jutottam el, hogy megkerestem az Assistant szolgáltatás számát és kihívtam ?ket! Halandó ember ne álljon neki a cserének mert szinte lehetetlen!) A szakembernek 1 órájába került amikorra az érintkezési hibát kijavította!!!
- Tompítottizzó (szó se róla hogy ismét szervíz lett a vége) ami pofátlanság hogy 5000 Ft-ért cserélték ki!!! (fél óra alatt)
- 4. henger gyújtás trafó (ez még garanciás javítás volt) Az érdekesség az egészben, hogy amikor elromlott azonnal letíltotta az automata váltót (csak 1-esbe ment) és "Check Gear Box" üzenetet írt ki.
- 35000 km után a futóm?vet állítattni kellett.
- 55000 km-nél szörny?bb lett a helyzet. A szervíz nem akarta visszaadni, mert "ÉLETVESZÉLYESSÉ"?!?!? nyilvánították! A jobb els? futóm? hibája miatt. Ekkor több mint 100 eFt-ot költöttem rá.
- Az izzók folyamatosan kb 3 havonta kiégnek; hol itt-hol ott.
- Az els? ablakemel? tönkrement, gyárilag visszahívásra volt kijelölve. ezt már gar.id? után is ingyenesen cserélték (kis telefonálgatást követ?en).
- 75000 km-nél hátsó fékbetétcsere (+Assistant szervíz;olajcsere = 38.000 Ft)

Kecskemét; Formont Autóház

Kiskunhalas; Reanult Forgó

Fenntartási költség (6) Évjárat 2003
Előző autója? Regata 1.7D Következő autója? Terv: VW Passat PDTDI DSG 2.0 (egy két extrával)
Verdikt (7.1/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)

Már nem Szeretlek...

Mégane CC 1.6 - 2005
1999.11.30 41000   2,0

! Akit élményautónak hivtak:MEGAN CC...!(még mindíg!)

Mégane MeganCC 1.5 dci - 2006
2010.02.15 24000   3,6

!Megbízhatatlan! Soha többet Francia autó!

Mégane Grandtour 1.6 16V Privilege - 2004
2008.07.06 12000   2,0

" a legjobb csajod, aki néha megcsal"

Mégane 1.6 16v Authentique Plus Limusine - 2004
2015.04.23 25000   -

"A pótolhatatlan hosszútávfutó!!!" Tesztelve!

Mégane 1.4 16V Limousine - 2004
1999.11.30 192000   4,5

"A" franciák csodatév?k

Mégane 1,4 98 LE A Plus Sedan - 2004
1999.11.30 56000   4,3

"Beautiful disaster" - A gyönyörű sorscsapás

Mégane 1,4 98LE - 2005
1999.11.30 33000   2,5

"Wc-re" is ezzel megyek és egyben van !

Mégane 1.5 dci 82 LE - 2004
2008.04.09 85000   3,0

"az a fura segg?..."

Mégane Berline 1.6 16V - Privilege - 2003
1999.11.30 22000   4,0

. Az ideális családi autó !

Mégane Grandtour 1,4 16V - 2004

2013.11.08 65000   4,0

1.4-est ne!

Mégane 1.4 - 2008
2012.08.21 77000   2,3

1.6 benzin Black Edition Totya :)

Mégane 1.6 Berline Dynamique Plus - 2004
2010.11.21 4000   4,0