Megane II dCi, a hűséges utitárs
Augusztus végén vettem. Két dolog hiányzik belőle: az elektromosan állítható tükör és a 2 ezres Diesel motor... Nagyon jól gyorsul az 1,5-ös motor is, aránylag keveset fogyaszt, van is benne tartalék, de sajna a kétezres Audik, meg a Passatok úgy otthagynak, mintha állnék...:) Egyéb vonatkozásban csak jót tudok mondani róla: tágas az utastér, a csomagtér, kényelmes, lehet benne aludni is akár, eddig semmi probléma nem jött elő (illetve ennek is kiégett már az egyik tompított ízzója... úgy látszik, minden Renault szereti az ízzócserét). Sajnálom, hogy eddig benzines autóim voltak.
A fogyasztás átlagos használatra vonatkozik, tudna akár 4,5 litert is, ha 100 körül autóznék, de 6,5-nél többet nem tud enni, ha akarnám sem... A tartós nagy sebességű autópályás használat kicsit emel az átlagon, de így is elfogadható átlagok jönnek ki.
Az eddigiek 2008-ban történtek. Ma 2009 május 20-a van.
Az említett olaj- és szűrőcseréken kívül semmi problémám nincs az autóval. A fogyasztása továbbra is 6 liter, vegyes használat mellett, nem takarékoskodva. Úgy döntöttem, mivel az új Laguna nem tetszik, maradok a Megane-nál a jövőben is, a legnagyobb dCi motorral, full extrával. Szerintem kényelmes is, elegáns is, biztonságos is, és lehet vele haladni (a jogosítvány így is sok esetben veszélyben van). Aki megbízható, nagy rakterű, kényelmes családi autót akar viszonylag olcsón, annak nagyon tudom ajánlani.
- A 30 ezres szerviznél cseréltek egy tompított ízzót és rögzítettek egy felszabadult hővédő lemezt a kipufogó rendszeren.
- A 60 ezres szervizt kihagytam a recesszió miatt (kb. 70 ezer Ft szervizben), pontosabban magam cseréltem olajat, szűrőket. Most 73 ezer van benne, lassan fékbetéteket is kell cserélnem, szerintem elég jól bírta eddig. A fékhatás még mindig tökéletes.
Renault Formont Kecskemét
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Thalia 1,4i 8V | Következő autója? | Újra Megane. III, vagy IV |
Verdikt | (8.3/10) |