Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane Classic 1.4 16V Alize

Legalább van

Mikor megvettünk nagyon jó állapotúnak tűnt, társaihoz képest és az első pár hétig nagyon tettszett. Az árához képest rengeteg extra van benne. El.ablak, klíma, szervó, fűthető tükör, kormányon rádió szabályzó gombok, kis apró finomságok. Első autónak pont jó. A karosszéria nagyon rendben van rohadásnak semmi jele szinte sehol, még alul is csak minimális rosszda van egy merevítő rúdon. Az ülések kényelmesek, bár a vezetési pozíció kicsit esetlen de megszokható. Hátul kényelmesen van fej és lábtér is. Szedán lévén a csomagtartó hatalmas. A menetdinamikája elmegy. A rugózása kicsit lágyabb mint kellene, de ez a magyar utakon néha jól jön. Viszont nagyobb sebességnél van némi billegés. Aztán jött csőstül a baj pedig még alig van nálam fél éve az autó. Mondjuk legalább az alkatrész árak és a javítási költségek nem vészesek. Fentebb már leírtam mivel volt/van probléma.

Összességében egyenlőre semleges a viszonyom az autóval. Erre volt pénzünk. Legalább van, lehet használni hellyel-közzel. Valószínűleg amit tudjuk le fogjuk cserélni. Nem állítom hogy szar kocsi, de mi kifogtunk egy beteg példányt. Ha ezek a hibák nem lennének, lehet meg szerettem volna, mert összeséggében nem lenne rossz.

- Nehezen indul (egy nap állás után 10mp önindítózás), motorhiba jelző lámpa mint a szerencsejáték, hol világít hol nem. Szerelők nemigazán tudják, mi van vele. Ezek cserélve: Légtömegmérő, bal első elektromos ablak, bal hátsó kilincs. Ezen kívül rossz még: Fűtés box szellőző választó. Ülés fejtámlák szárai beragadva szivacs leszakadva. Nívópálca el volt törve. Ablakmosó szivattyú meghalt, fúvókák, csövek elkoszolódtak. Az lapjárat néha nagyon alacsony néha nagyon magas. Nagyon figyelni kell az indulásokra mert könnyen lefullad. Szervószivattyúból ömlik az olaj. A kuplung kemény mint a beton. A váltó terhelésnél mint a keljfeljancsi bólogat össze vissza és elvileg cserélni kéne.

Mikor hova.

Fenntartási költség (4) Évjárat 2003
Előző autója? Astra 1.4 Következő autója?
Verdikt (5.4/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)