Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane 1.5 dci Grandtour

Kényelmes Francia fellengzős szervizintervallummal

A hiba lajstrom önmagáért beszél.
Új autóként arra gondoltam semmi gondom nem lesz. Mindent cseréltem ahogy keltett, sőt korábban. A Renault turbó felújító azt mondta, hogy 30000-et egy szuper olaj sem bír ki pedig ennyi volt előírva gyárilag szervízintervallumnak. A legdrágább olajat vettem, még is tönkrement. Persze garancián túl 3 évesen 30E km-el. Ez is nagy gond volt de az olajfogyasztás miatti felújítás egyenest katasztrófa. Mindent áron alul szereztek be nekem, és Szerbiában fúrattam a motort illetve csináltattam a hengerfejet, és így lett "csak" 400000 ft. Ha ez szakszervizben történik akkor több mint 1 millió lett volna (van ismerősöm aki így járt). A motor kifekvés okát senki nem tudta konkrétan megmondani. Valószínű a sok városi használat és 30E-es olajcsere eredményeként beégtek a gyűrűk és dugok.
Az már lényegtelen, hogy egy kis motordadogás miatt (alacsony fordulaton)kicseréltették a porlasztókat velem. Ezzel valószínűleg átvertek, mert csak egy kis fordulatszámot kellett csak emelni alapjáraton. 160000-es tanulópénz.
Az utána következő apróbb hibák pedig végleg megszakították viharos szerelmünket, és eladtam. Remélem aki megvette több szerencsével jár.
Igazából ezek ellenére is kedveltem. Kategóriájában nincs vetélytársa kényelemben, felszereltségben. Szerintem a megjelenése is figyelemre méltó. Bazinagy belülről. 100 km/h 4-4.2 volt a fogyasztása klímával, igaz nem egy versenyautó. Mindig hazavitt, vagy a szerelőig. Az út szélén nem maradtam soha vele. Mikor otthagytam a kereskedőnél az egyik szemem nevetett a másik sírt.
Állítólag én csak kifogtam. Sajnálom!

- Garancia ideje alatt: - -visszahívták hátsó szélvédőt cserélni - -belsőlevegő szabályozólapát szervomotorja (új 60000 lett volna) - -kipufogódob körbe kiégett mert agyárban mellé hegesztett a robot - - Garancián túl: - -25000 km EGR szelep hibajelzés de csak tele lett szutyokkal - -30000 km turbó (gyári új 470000, bontottat vettem 60000-ért)hihetetlen mi? - -75000 km generátor szíjtárcsa csapágy 25000 ft - - kb. 90000 km komplett motor felújítás 400000 Ft, mert ette az olajat, 1 tank 1 liter olaj - -92000 km porlasztok cseréje 160000 ft - -118000 km ablakmosómotor nem jó, nem nyílt sem a motortető sem a csomagtartó, kifogyott az üzemanyag mert a komputer vagy a tankban lévő jeladó hibásan jelzett - -118200 km a menetszél letépte a hátsó légterelőszárnyat a komplett 60000 de megoldottuk, hogy csak lámpát kellett bele venni 25000 ft.ért - -118600 km a jobb elsőajtózsanér hegesztése elvált a kasznitól

Szakszerviz-A Kecskeméti jó, de drága.-Kiskunhalas szar, de már nem szakszervizként dolgoznak. Hiba üzenet kiütve a komputerből. Kész. Mehet fizetni, viszlát. Majd megint töröljük ha kell. Szétszedni nem fontos. Az erőtlenség hibáját pedig nem tudták megállapítani ezért kellett Kecskemétre vinnem.. (pl EGR szelep)-A bajai már jobb de nem túl előzékenyek és barátságtalanok. Odamentem az első kötelező szervizre, de nem tudták vállalni csak 1 hét múlva, mert sok volt a munkájuk. Renault-el voltam a Renault szervizben, viszont a műhelyben csak idegen márkák álltak.Ez aztán a lojalitás a saját márkához.Nem volt 1.5 órájuk szabad.

Helyi szerelő.Korrekt hozzáállás és ár. Ha nem tudja megcsinálni nem kísérletezik vele az én számlámra hanem megmondja. Ilyen hiba persze nem igen akadt.

Fenntartási költség (1) Évjárat 2004
Megbízhatóság (3) Vezetett km 119000
Előző autója? Swift Következő autója? Toyota Avensis remélem méltó lesz a megbízhatósági híréhez
Verdikt (4.9/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)