Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane 1,6 16V

Kényelem, er? és szépség...

2004 ?szén vásároltam az autót Budapesten, ez még az I-es megane, ekkor 1,5 éves múlt az autó. Azonkívül, hogy olajat cseréltettem benne (nem szakszervízben), más költségem nem volt vele. Azóta eltelt egy év, mentünk vele 15000 km-et. Semmi hiba nem volt vele. Megjártuk vele Spanyolországot oda-vissza (4400 km), jól telepakolva 150 km-es autópályasebességnél is csak 7,2 volt a fogyasztása. Kipróbáltuk, simán megy 200-at is úgy, hogy az 500 literes csomagtartó teljesen tele van pakolva.
Nagyon szeretjük ezt a típust, mert kényelmes nagyon tábas és er?s, takarékos motorral van szerelve. Az tényleg igaz, hogy egy kicsit hosszú a váltó-út, de ha valaki sportautót akar az ne 1,6-os limuzint vegyen. Azért halkan jegyzem meg, hogy a hasonló kategóriájú autókat teljesítményben simán veri a megane.
Nagyon szeretem benne a távirányítót a cd-magnóhoz, nagyon könny? kezelni és nem vonja el a figyelmet vezetés közben. A klíma habár csak manuális nagyon jól m?ködik.
Összeségében egy kicsit elfogult vagyok a megane-okkal szemben, de szerintem nem alaptalanul. Ez egy nagyon jó családi autó, mert tágas, kényelmes, megbízható és szerintem viszonylag olcsón fenntartható és nem utólsó sorban még szép is.

- Izzók 3 db, de ezek gyári hibásak voltak (1400 Ft/db)
- Javaslat a TESCO-BAN vásárolható 900 Ft-os izzó tökéletesen m?ködik.
- Nyomás szabályzó gomba a szervónál (vagy valami hasonló). 30000 Ft volt. Azért kellett cserélni, mert egy picit szivárgott.

Maszek szerel?höz hordtam, a legjobb haverom.
Csak olajat kellett cserélni benne.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? megane 1,4 berline Következő autója? Renault
Verdikt (8.2/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)