Kellemes családi kombi
Az autóm eddig hibátlanul teljesített, nem csalódtam benne. Kényelmes akár hosszútávon is, csomagtartója óriási, így mindent el tudok vele szállíttani amit akarok. A formája nagyon bejön, egy igazi sportos kombi, igaz az 1,4-es motor nem egy sportos opció hozzá, de átlagos menetteljesítményre elegendő és 3000f/perc tartománytól rendesen húzza a seggét a kicsike.
Én még nem maradtam szégyenben vele, egy kis injektor tisztító adalék, meg igazán jót tesz neki időnként. A kidolgozása szerintem jó csak a beltéri műanyagok kissé karcolódásra hajlamosak. A hátsó fékbetétek tolatáskor való fékezésnél sajnos nyikorognak de ez köszönhető az azbeszt mentes technológiának, így marad a régi, mivel úgy sem lesz jobb.
Amúgy az új grandtúr puttonya kisebb valamivel, de ezt a formának köszönheti az autó. Talán így mint kifutó modellként vásárolt tipust a kezdeti tipushibákat már kiküszöbölve egy használható családi autóhoz jutottam. Most viszem a 2 éves szervízre de az olaj és szűrök cseréjén kivül más beavatkozást nem igényel, jaj de igen mert a bal oldali e.ablak mechanikája kissé kiszáradt és nyáron zajosabb. Egyenlőre röviden ennyi.
2012.09.20. 60 000 km.
Az autó a kötelező olajcseréken kívül nem kért mást, nem hibásodott rajta meg semmi, kivéve a fogyóeszközként elkönyvelhető első izzók. Az 1,4-es motor kis tolarenciát követel de ha valaki jól használja akkot lehet takarékos és lehet dinamikus is. Ennek a motornak a 98-as benzin lenne az ideálja, de az már nincs csak 95-ös + egy kis "Spuri".Az ülései hosszú távon is kényelmese, mivel volt benne részem, hogy 17 órát időzzek benne folyamatosan egy Franciaország Monaco (1200 km)uticél eléréséig és bírta fullra rakva +4 fővel 6,8-as átlaggal, szóval elégedett vagyok.Fékbetétek 2/3 -a megvan féktárcsáknak miknimális a válla, de ez köszönhető a vezetési stílusomnak is. Szóval most is ajánlani tudom családi autónak.
- Fényszórókba egy -egy izzó cseréje 1 hónap különbséggel - Izzó cseréje újból, de most a foglalat is a kezemben maradt, ez gáz volt de megoldottam.:-)
Renault Baumgartner Szombathely
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Clio III. 1,4 16V Dinamic Plus | Következő autója? | Renault párti vagyok de ez még jövő zenéje |
Verdikt | (9.8/10) |