Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane 1,6 16V Dynamique Coupe

Jó kis cucc

Nagyon szep auto, megbizhato, nagyon szeretheto, biztonsagos, nagyon jo az utfekvese, es ha ugy adodik, jol meg lehet hajtani. Amikor meg eppen nem hajtja nagyon az ember, akkor kifejezetten csendes. (Egyszer sikerult kikapcsolnom a motort, mert olyan halk volt, hogy azt hittem, lefullasztottam hegymenetben es be kell kapcsolnom...)

Kenyelmes az utaster - az utasaim szerint hatul is.

Nekem a kartyas inditorendszer is tetszik, bar a heverjaim, akik parszor vezettek az autot, hulyet akartak tole kapni. Jo sok a tarolohely, es tok korrektul szol a gyari alap hifi benne.

Amit fel tudnek roni hibajaul, hogy a kormany egy kicsit lotyogos.

A klima eros, gyorsan felfuti / lehuti az autot. Ha meg az ules is futheto lenne.....

Egyszer azt jatszotta, hogy mikor epp lampaknal alldogaltam, huss, kikapcsolta a motort. Nem lefulladas volt, mint kiderult valami kis drot a kozponti elektronikaban elengedte magat. A szerviz gyorsan megtalalta es helyrehozta a kontakthibat es azota nincs semmi baja.

A legnagyobb koltseget idaig egy olyan hiba okozta, amihez a markanak semmi koze nem volt. Egy (illetva hat inkabb szamtalan) budapesti katyunak koszonhetoen egy teljes kereket kellett cserelni (konnyufem, 205-os gumival - nem volt olcso). Ezuton is szeretnek koszonetet mondani a fovaros es a keruletek onkormanyzatainak utaink minosegeert.

Amit viszont nem hittem volna el ha nem latom a sajat szememmel - es itt jon be az, hogy francia az auto: mit nekunk jozan esz, ha ott a szepseg - ha valamelyik elso izzot kell cserelni, az alabbi feltetelek egyikemek teljesulnie kell:
- az izzot cserelo szemely karvastagsaga ne haladja meg a 3 centimetert
- az izzot cserelo szemely karjaban gumi egyen csont helyett, de ha csont van, legyen rajta 6-8 izulet
- ha nincs ilyen szemely keznel, EMELJUK MEG AZ EGESZ AUTOT, HOGY IGY A KEREKEK AZ ALVAZTOL ELTAVOLODVA ELEG HELYET BIZTOSITSANAK EGY ATLAGOS FELNOTT KEZENEK BETUSZKOLASARA AZ IZZOKAT REJTO KIS NYILASIG.

hat igy.

egyebkent meg van valami benne, amitol meg 2 ev multan is mindig orom beleszallni. nem tudom, ez a varazskutyu hova van beszerelve, de ez meg tuti nem romlott el. :)

- erintkezesi hiba a kozponti elektronikaban

Bekesi - Fot

Fenntartási költség (7) Évjárat 2002
Megbízhatóság (8) Vezetett km 20000
Előző autója? Következő autója? remelem meg van par evem gondolkodni :)
Verdikt (7.3/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)