Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane 1.5 dCi 82le Grandtour - Auth. Pluss

Francia, de nem rossz...

Helykinálatban és fogyasztásban verhetetlen a kategóriájában.
Szerettem az autót, munkában és szabadidőben egyaránt jól szolgált. A kis motor meglepően korrektül dolgozott.

A belső anyagok egy részének kiötlőjét munkatáborba küldeném:
A müszerfal "puha " része jó ugyan, de a középkonzolnál és a fűtés - rádió körüli műanyagok kritikán aluliak (tejfölös doboz). Az ajtóbehúzokról a gumírozása lehámlott 80.000 ig, a kormányból már megindult a szivacs (Bőrözés segített)

Utólag még ide kell írnom: Az autót egy kamionsofőr kollégám vette meg (30 éve "tengelyen"). Kiváncsiságból, gázolajatspórolokmagamnak jegyében, mindent betartva (50, 90) megcsinálta a egy hétvégén a Szombathely - Pécs - Szombathely túrát. 3,75 liter / 100 km !!!! az átlag Komolyan !

- jobb ködlámpa párásodás - 40.000 km körül
- motortartó bak - 80.000 km körül
- kormány mállás- 80.000 km
- generátor ékszíjtárcsa - 100.000 km körül (ez volt az egy eset amikor cserben hagyott)
- kuplung kinyomó csapágy - ezzel együtt kupl. tárcsa csere ha már úgyis szét kellett szedni - 135.000 km /még el lehetett volna vele járni csak idegesített hogy hidegen "fütyül" a kinyomó/
- Elektomos parajelenségek az ablaktörlőnél:
- -Az esőérzékelős ablaktörlő néha tökéletesen működik, néha meg azt csinált amit akart.
- -A kézi fokozatállításnál az ablaktörlő csak egy tempót ismert
- -Hátsó ablakmosásra a km számlálót nullázta - kivéve ha a no message... állásban volt a comp.

Baumgartner Szombathely, Császár Zeg.

Márkaszervíz.......

Munkehelyemen - Fuvarozunk - van saját műhelyünk, na hamar ideszoktam az első márkaszervizes kalandok után

Fenntartási költség (7) Évjárat 2004
Előző autója? Swift 1,3 GS 2001 Következő autója? Mondeo IV. - 2008 Tdci
Verdikt (7.1/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)