Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane 1.9DCI Berline Monaco

Egy jó francia autó!

A Megane megvételével egy nagy kívánságom teljesült 2 éve. Az autó nagyon tetszett, ráadásul dízelmotorral nagyon jó. Kényelemben nem lehet panasz, nagyon kellemes a belső tere, a Monaco felszereltség pedig még növelte ezt az érzetet.
Külsőre is teljesen rendben volt, bár a kombi tetszett a legjobban, de cégautónak ez is tökéletesnek bizonyult.
A beltérben a műanyagok nagyon jó minőségűek voltak és a félig bőr ülések is kényelmesek voltak. Egyedül az első ülések háttámlájának hosszát keveseltem (bár 193 cm-rel nem tartozom az átlaghoz), de a helykínálat, illetve a feeling nagyon rendben volt. A panoráma napfénytető igen jó volt, bár a zörgése néha kiborító volt illetve 160 felett a pályán már nagy szélzajt csinált. A beltérben a néha idióta esőérzékelős ablak törlő és a zörgő műszerfal idegesített (igaz ez csak 25ezer után jött, miután ötödszörre szedték szét a GPS védelmet, mert az nem volt megbízható).
A motor nagyon jó volt, a 120 ló bőven elég volt a tempós haladáshoz, már 1800tól jól húzott, csendes volt, és keveset evett, átlagban 6 litert (legjobb átlagom 5,1 volt, és 7,4 volt a legtöbb, de az csak városban, agresszíven közlekedve). A 6. kiosztása is nagyon jó volt, 160-nál csak 2800at pörgött, így ez kellemes utazósebesség volt.
Összefoglalva:
+ igényes belső tér, kiváló motor, jó fogyasztás, kényelmes rugózás
- zörgő műszerfal, esőben az oldalablakokra felcsapódó víz (ez autópályán balesetveszélyes volt), idióta esőérzékelő, rossz kialakítású csomagtartó (bár ezt a forma kedvéért áldozták fel)
Összességében nagyon jó autó volt, és bármikor újra belevágnék egy ilyen autóba.

- - légzsák csatlakozó, zörgő napfénytető, 1 gyújtógyertya 90ekm-nél, jobb első xenon izzó 75e km-nél, két első féktárcsa 75ezernél, majd 120e-nél!

Renault Császár Tatabánya
A kötelező szervízeket megoldották, az apróbb hibáknál azonban sokáig tartott az elintézése

Fenntartási költség (10) Évjárat 2004
Előző autója? Ibiza 1.9TDI Következő autója? VW Golf Plus 1.6
Verdikt (8.1/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)