Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane CC 2.0 Turbo

Air France

Mivel klasszikus élményautó, nehéz objektíven megítélni. Kicsit csavarodik a karosszéria, de annyira sose, hogy a menettulajdonságokat befolyásolja. A világos (privilége, b?r-szövet) bels? látványosan még nem koszolódott el (valószín?leg jobb, mint a fekete b?r). A mezei Meganeból változtatás nélkül átvett m?szerfal egyszer?en bumfordi, rosszak a m?anyagok, különösen a m?szerek árnyékolójáé. Egy turbós autóban azért elkelne egy turbónyomást jelz? macskamozi - kár, hogy a renaultnál nem így gondolták. A kocsiba hátra beülni els?re képtelenségnek t?nik, pedig lehet, vittem ott embert, több száz kilométeren át, túlélte és bevallása szerint még élvezte is.
Ami persze a kabrió volton kívül igazán élvezhet? a kocsiban, az az alacsony nyomású turbóval töltött kétezres benzinmotor (165 Le, 270 NM). Irgalmatlanul er?s, hiába a kipörgésgátló, másodikba lökve még visít a gumi. Nagyon alulról is képes húzni (60-tól már használható a hatodik sebességfokozat), szépen, egyenletesen er?södik a leszabályozásig). Apropó váltó: kicsit hülyén néz ki, hogy olyan hosszú a karja, az ember nem is gondolná, hogy mennyire pontos. Tökéletes partner az agresszív, visszaváltós vezetéseknél is. Veszélyesen gyorsan lehet hajtani az autóval, bár a futóm? határaitól tartok (ugyan még nem volt határhelyzet), de nagyon gyorsan vett, nagyív? kanyarban bizonytalan kissé az úttartás (az ESP inkább kisív? kanyarban segít, szépen belöki a kocsi farát). Autópályán, hosszú úton teljesen GT-snek adja el magát a gép, 160-180 a nyugodt utazótempója, de megfutja a gyári 220-as végsebességet is (igaz, ennél 32 l/100 km a fogyasztás a komputer szerint)
Szóval számomra nagyon tetszet?s sportkocsi a hibákkal együtt, amik nyilván abból származnak, hogy tömegmodellb?l fejlesztették és így hozott anyagból dolgoztak. A vezet?nek és egy utasnak nagyon kényelmes, és ha a tet? fönt van, elég nagy (490 l) a csomagtartó is.

- 5 ezer kilométer után elromlott a xenonlámpa automata állítása (persze sötétben derült ki, egy 250 kilométeres, így csaknem vakon megtett autózásnál) - garanciában javították.
- 14 ezer kilométernél elállítódott a bal els? ablak - kétszer is szerviz, mire képesek voltak beállítani.
- Szintén 14 ezer kilométernél felgyulladt a motor környezetterhelést jelz? lámpája - a szerviznek fogalma sincs, miért, azt ígérték, hozatnak hozzá új gyertyákat, a kocsinak az ígéret mindenesetre elég volt, már vagy 3 ezer kilométer óta nem csinálja.
- Horvátországba menet 35 fokos melegben beragadt a cd-be egy lemez, csak két nap után volt hajlandó kidobni (trükközni nem kellett, csak pihentetni).

Renault Budakalász,

Renault Baumgartner

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Megbízhatóság (7) Vezetett km 19000
Előző autója? Fabia Következő autója? ??? - inkább még élvezem kicsit
Verdikt (6.5/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)