A szerelemnek múlnia kell...
Also-középkategoriás kombik között még ma is az egyik legszebb darab, bár lassan azért eljár felette az idő ! A nyolcszelepes kis diesel meglepően jól mozgatja a nagy bálnát, nem kell nagyon pörgetni és átlag 5 literből simán elmegy ! Dieselmozdony nyomatékú, nagyobb lökettérfogatú cirkálókkal persze nem tud versenyezni ! Ha nincsenek túlzott elvárásaink vele szemben ,akkor szerethető a hibáival együtt is! Pl. ha lecsengettél a szalonba majdnem 5 millát, először zavar sőt idegesít, hogy néhány ezer km után az utastérben különböző hangokat hallhatsz:zörgés, cicegés, nyihegés, ropogás és egyebek. Ja és persze a menetszél is elég jól elnyomja a fostalicska kéthangszórós rádiót ! A fék harap mint állat, aki elöször vezeti tuti felkeni magát és utasát a szélvédőre, szokni kell ! Ennek a túlzott fékerőnek ára is van, mert már 30-40000 km-nél a fékbetéteknek annyi, és a féktárcsák is vállasak ! Egyébként a fék 1000 km-től visít, fütyül, nyikorog ! A kombi kasztni csavarodása is hallható főleg egyenetlen utakon, kanyarban recsegés-ropogás formájában ! Ha valaki érzékeny a zajokra felejtse el ezt az autót ! Első izzók cseréje az tuti játék főleg elsőre ! Esőérzékelős ablaktörlő:rémálom, szenzorcserével még rosszabb! Szerviz:szélvédőcsere 100000 ft /kavics/, 4500Huf egy liter olaj, ebből kell 4.5 liter a motorba, fizetni persze öt litert kell, a maradék fél lityi sorsa tisztázatlan de ez csak apróság ! Legközelebb legalább az olajat én viszem az tuti ! Első szervizkor közölték:"a motor tiszta olajsár volt, letakaritottuk majd figyelni kéne hol szivárog az olaj "! Mármint, hogy nekem ? Röhej ! Az első lökháritótól a hátsóig le van burkolva, és a motortérből sem látszik semmi ! És szerintem nem is az én dolgom ! Egyszóval nincs nekem gondom a szervizzel, de a cerka az k..va vastagon fog a számlán ! Az autóra visszatérve, ha valaki túl tud lépni az apróbb hibáin és nem egy MERCEDES igényességét keresi benne, az még szeetheti is! Szerintem kényelmes ! Ja és ha valaki RENÓT vesz számoljon vele,hogy két év múlva a felét sem éri az uj árának !
- Első szélvédő csere /sajna a századik kavicsnál elrepedt/
- Első izzók de ezek csak apróságok
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | astra | Következő autója? | volvo c30 |