Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane Megane II Limousine 1.6 16 V

A jegesmaci

El?z?leg egy 2001-es 1.4 16 V-s 5 ajtós Megane-om volt.Gondoltam kicsit újabbra és nagyobbra cserélem, bár nagyon nehéz szívvel mentem bele, mert azt az autómat /is/ imádtam...Nagyon gyönyör?, nagyon jó autó volt.
Nos így lett a "jegesmaci". Az els? 2 hétben voltak kétségeim a döntésem helyességét illet?en. Ami problémát okozott: puha kormányszervó, fékpont megtalálása+néha visító fék, sportos vezetési élmény nagymérték? hiánya...Aztán szép lassan minden megváltozott!!!! 1-2 hónap és pár ezer kilóméter után teljesen más kép rajzolódott ki magamban az autóról: el?ször is a küls?: a tervezés remekm?ve, ahogy az autó vonalvezetését kitalálták, dinamikus, ugyanakkor elegáns, felt?n?, mégis diszkrét, szóval ki mit lát benne, DE SZÉP. Belül nagyon kényelmes, a vezetési komfort franciás, az útfekvés már-már németes.A Renault-ra jellemz? precíz kezelhet?ség, minden kézre áll, könnyen elérhet?, embercentrikusra tervezték.A felhasznált anyagok jók, a középkonzolt kicsit szebbre csinálhatták volna. A helykínálata azt hiszem példás, a csomagtér nem kevésbé. A biztonságról nem is beszélve, legyen aktív, vagy passzív, a kategóriájában kiemelkedik.
Ami a vezetést illeti. Szép lassan "összeszoktunk". Most már az id?nként sportos vezetési hajlamaimat is ki tudom élni, hiába tudomásul vettem, hogy ez nem sportkocsi, mégcsak nem is sportos kocsi, hanem egy a vezet?höz alkalmazkodni képes Limousine...Ha akarom "gurulászok" vele 50-el, negyedikben, nem kell dolgozni vele, csendes, nem eszik túl sokat...De ha úgy van kedvem, jöhet a brutálisabb zene, 4000-t?l húz mint a barom, csak a nagyobb kategóriás turbódízel-dögökkel nem bírok, az azonos kategóriájúak nem bírják túl sokáig a "versenyt"... és meg tud állni, és nem recseg-ropog, 150 km/h-ig abszolút nyugodt, nincs nagy szélzaj, motorhang, stb. Amúgy kipróbáltam, 170-ig nagyon könnyedén elszalad, a vége óra szerint pont 200 km/h volt.
A fogyasztás városi átlagban 7-8 liter, kint 90-nél kb.5,4 /!/ , 110-nél kb.6.3 liter /megmértem/. Hosszú úton /pedig 140 -el is mentem gyakran/ 6.4 l. Ez vegyes országútas-autópályás 1500 km-es távon történt.
Nagyon meg vagyok vele elégedve, kit?n? az ár-érték aránya, csak ajánlani tudom...

- Ablakmosó folyadék tartályának tömítése, illetve jobb els? tompított fényszóró-izzó.Garanciális javítás volt, nem került semmibe.

Renault kereskedés Szekszárd...Csak pozitív tapasztalatom volt./Csak azért nem 10-es, mert olyan talán nincs is/

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? Következő autója? vszínüleg Renault
Verdikt (7.2/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)