Autók » Renault » Mégane (2002-2008)

Mégane 1.5dCi GrandTour

1,5 döci a hűséges kék farmernadrág, a néma szolgáló

Szolgál pisszenés nélkül. A gázolaj szagával is megy. Megkapja amit kell, nem gyilkolom, mert társ a munkában. Olyan, mint egy jó farmernadrág. Az én példányom mindennel felszerelt, bőrt kivéve. Nagyon CSENDES. Ha van 1,5 másodperce, a 106 paci és a 6 gangos váltó nagyon jó katapultálja. Mivel kombi, a szellőzés/fűtés kicsit kevés vagy ha fullra tekerem, zajos. De összességében harmonikus, kényelmes, és takarékos. Pesti ingázásban reggel, este a dzsumbiban is 5 lityin belül lehet tartani. Persze nem gumicsikorgató eszetlenkedéssel. Hatalmas csomagtér, a sok kiszállós szerszám szinte szambázik benne.
Egy vállalti flottaautó volt, de a legpozitívabb formában. Olajcserét az előírtnél sűrűbben, 10-12000-ként megcsinálom és csak az előírt Elf megy bele.
A 106 ló tol rendesen, de 1700-1800 alatt nem terhelem. A kormány villanyszervója egyujjas kormányzást ad, ezt szokni kellett. De városban is ideális. A fékek nagyon jók, bár a legjobb betéteket, gumikat kapja.
Az előéletéről és a vele való bánásmódról annyit, hogy 140 000-km után még legális minta volt az eredeti Conti gumin, csak majd' 7 éves volt.
100 000-nél a nagyszervizzel együtt hkcsapágy csere is volt. Így egy újabb 100-as garantált.
Összességében egy megbízható, keveset fogyasztó, nagy belterű és csendes társ.

- Klíma kompresszor, izzók. Azon kívül csak a kopó alkatrészek. Fékbetét/tárcsa, szűrők, szíjak.

Magán mágus. Arany kéz. Jó típusismeret, célkompóter. Messze van de MEGBÍZHATÓ.

Márkaszerviz: korrekt, de drága és minden apróság jó fél nap.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Xantia Következő autója? Marad még sokáig ez.
Verdikt (9.1/10)

Renault Mégane 2002 (2002 - 2007)