Autók » Renault » Mégane (1996-2002)

Mégane Mégane 1.4 16V Alíz

Zsötem-zsötem!

Idén februárban vettem át ezt a francia csodát!
Sokan fikázzák a típust (német autó fanatikusok) hogy megbízhatatlan, de ezen id? alatt semmi baj nem volt a verdával. Igaz két alkalommal nem akart elindulni, aztán hosszas köszörülés után beröffent és atom sok füst távozott a kipufogóból, de nyílván csak megszívta magát a galambom (pedig indításnál nem rugdostam meg, ha valaki erre gondolna a skodás múltam miatt).
Szóval a keleti rettenet után rendkívül élvezem a Mégane-t.
Sokat autózom, hosszú távon is kényelmes a puha tömés? fotel, élvezem a kormányról vezérelhet? audio berendezést. Gyárilag benne van két csipogó, amit?l egész jól szól a fröccsöntött rádiós-magnó.
A felszereltség pazar: 4 lufi, ABS, szervó, táv. kp. zár, 2 el. ab, klíma...
Apropó klíma. Ha melegben bekapcsolom, a 95 paciból lesz kb. 50 gizda szamár. Alapjaiban se egy versenygép, de a légkondival egyszer?en nem megy. Amúgy egy pörg?s motorról van szó, szereti ha 3000 felett használják, ez alá nem érdemes visszaejteni a ford. mutatót, ami el?zéseknél néha meglátogatja a 6500-as értéket is.
A futóm? kényelmes, kanyarban is biztonságos, igaz az utóbbihoz besegít a csodás Michelin Energy gumi. Tapad, mint böszme, nem tudom kihozni a sodrából.
Az ötgangos váltó viszonylag pontos, bár ölég hosszú utat jár be a fokozatok között, meg gázadásnál -elvételnél rángat, mint állat.
Összegzés képpen szeretem a gépet, miért ne szeretném hogyha figyelembe vesszük azt az aprócska tényt, hogy ez egy cégautó és egy büdös fillért se kell költenem rá (benzint se) éppen ezért szerencsés fickónak érzem magam és továbbra is nagy megelégedettséggel cirkálok kis országunk útjain!

- kp. zár, ablak spricni, kopog az els? futóm? (jöv? héten viszem szervízbe)

Veszprém Renault

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002
Előző autója? 105 s Következő autója? Skoda 120gls
Verdikt (7.2/10)

Renault Mégane 1996 (1996 - 2003)