Tündibündi
Kedves ezt az autót szidó és megalázó bunkók(gondolok itt arra is aki a "terepre jó" feliratos képet feltette és még külön üzenem neki,hogyha egy autót széthajtasz és gyilkolod akkor ne csodálkozz,ha tönkremegy)!Minden autóból ki lehet fogni a betegebbet úgyhogy azért nem kell leírni egy autót mert francia.Szerintem ez egy fantasztikus autó és amint a kmből látszik ezerszer kinyúlhatott volna,de mindig megbízhatóan hazavitt.Igaz vannak hibái is mint minden autónak ennek is pl a gyújtótrafó(ami figyelem emberek már 10eFt ért,beszerezhető,igaz nem feltétlenül gyári,hanem annál még jobb is.)Nem vagyok egy pénzes autótulajdonos és mégis meg tudom adni ami jár neki.Olajcsere(3 év alatt 3x jobb minőségű olajjal kb 10-15e ft max/csere),időnként a fékek(eddig még csak fékbetétet cseréltem 3000ft volt egy pár) és csapágyak meghajtószíjak(komplett vezérműszíj készlet szimeringekkel 30e ft /szimering nélkül 19e Ft egy 1996-os golfnak 17e ft ez szerintem nem olyan drága/)most lesz aktuális és es stb cseréje minden autónak kijár és ez nem az autó hibája,hanem használattal járó kopás.Az auto 1,4es létére nagyon is jól megy és egykét okos trükkel még fokozni is lehet a teljesítményét anélkül,hogy bármit károsítanánk benne.Abszolut kultúrált a fogyasztása vegyes használatnál 6-6,5liter/100km.
Az autó utasvédelme is nagyon jó.Sajnos 1éve megtörtek,de a sebességhez képest elenyésző a sérülés a javítása festéssel együtt 25E ft úgy,hogy a sérült elemet lecserélem.Hangsúlyozom,hogy nem volt még időm azóta sem elmenni megcsináltatni mivel az autó a munkaeszközöm is és még semmi rohadás és hasonló dolog nem látszik a sérült elemen(1 év után sem!)
- -gyújtótrafó probléma(10e Ftért beszerezhető)
- -a rádió kijelzőjének a világítása(még nem csináltattam meg)
- -szervódob(ez nem egy általános probléma bontóban 10E ftért kaptam egy teljesen jó darabot ami valószínű élete végéig jó lesz neki,de a gyári nagyon drága)
- -váltótartó bak(6E Ft)
Sufnituningos:)Szervízbe csak akkor viszem,ha muszály, mert nem tudjuk kicserélni otthon pl a vezérműszíjat,úgyhogy nem olyan bonyolult autó ez mint ahogy mondják.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | – | Következő autója? | még nem tudom:)új Fiat Bravo vagy valamilyen Alfa |
Verdikt | (7.2/10) |