Autók » Renault » Mégane (1996-2002)

Mégane Berline 1,6 Privilege

Méltóság, elegancia és min?ség

Nagyon szeretem. Szép autó. A legtöbb modell színe nagyon eltalált. Az enyém hárslevél-zöld. A metálfényezés pedig különösen széppé teszi.
Kényelmes, hosszú utakon kifejezetten pihentet? ülései vannak. Egyetlen egy dolgot sajnálok: hogy mivel mindig én vezetem, nincs alkalmam a hátsó üléseken utazni, f?leg aludni ott (legfeljebb álló állapotban), pedig szívesen tenném.

Kiváló motor. Nem fogyaszt sokat. Er?s, jól gyorsul, ugyanakkor csendes, megbízható.

Az elektronika is rendben van - egyedül a trafót kellett cserélni, de a Renault-kban használt Sagem márka közismerten gyenge. Most már nem az van benne, hanem jobb.
A klímát csak közel 4 (!) év után kellett újra feltölteni, ami gyakori használat (2001 októbere óta 80 ezer km) mellett nagyon jó élettartam.

Összességében megérte a legmagasabb felszereltségi szintet választani. A velúr borítású ülések, a 6 hangfalas CD/hifi, a b?rborítású kormány, az els? ülések közötti állítható kartámasz, a zöld árnyalatú ablakok (els? szélvéd? h?visszaver?!), a min?ségi felni, stb. mind sokat számítanak a vezetési élményben.

Sok kiegészít?t szereltettem be az elmúlt években. Pl. Biciklitet?-rendszer: 3 kerékpárra, bivalyer?s, a kocsi akár 200-zal is megy vele, közben mintha nem is növelnék a fogyasztást.
Sárvéd?k: azon túl, hogy hasznosak, esztétikusak is.
Renault mobiltelefon-kihangosító rendszer: szép. kényelmes, magas színvonalú.

Minél tovább fogok vele járni. Eleve hosszútávra vettem, és nem csalódtam. Persze alapos kiválasztást követ?en jutottam el ehhez a modellhez.

Összességében úgy gondolom, hogy bármelyik márkáról is van szó, a modellfrissítések utáni verziók mindig jobbak, mint az éppen piacra dobott változatok. A fejlesztési ciklus manapság hihetetlenül lerövidült, így az új kocsikat valójában a vásárlókkal "teszteltetik". A "marketing-életciklus" közepe táján elvégzett frissítés után mindegyik min?ségibb lesz.
Ez a Mégane-generáció ´96-ban jelent meg, ´99-2000 tájékán frissítették. Az enyém 2001 októberi gyártású, és hibátlan.
Biztos, hogy a (nagyon távoli) jöv?ben is "második generációs" modelleket fogok keresni.
De egyel?re nem keresek, mert ez a Mégane tökéletesen megfelel, hozzám n?tt.

- Trafó

Renault Ház - drága, és az új alkatrészek beszerzése nagyon akadozik.

Baumgartner karosszéria m?hely, Bartók Béla út.
Korrekt munkát végeznek, gyorsan.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2001
Előző autója? 405 GR Break Következő autója? még legalább ugyanennyi ideig marad nálam
Verdikt (8.2/10)

Renault Mégane 1996 (1996 - 2003)