Autók » Renault » Mégane (1996-2002)

Mégane 1.4 16V RXE

Kocsiborbe bujt satanfioka

Elso kocsim volt, meg 2012-ben vettem meg friss jogsival. Akkor meg fogalmam sem volt arrol, hogy mit jelent a 16 szelep stb. stb. Viszonylag draga volt meg anno, de utolag visszanezve megerte a penzet. 1.4-es 16 szelepes motor szepen duruzsolt, kereken 1 evet es 5 honapot hasznaltam es 40.000+ kilometert futottam vele. Fogyasztas nagyon baratsagos volt, de termeszetesen ez a labadtol is fugg. Minim 3.2-es fogyasztast tudtam kihozni, nagypapa vezetesi stilussal, maximum pedig 10+. Atlag fogyasztas elozesekkel, durvan huzatva kb 5.5-6.5 korul volt. Mivel egy hatchback model, viszonylag jol boldogultunk vele nagyobb bevasarlasokkor is. Szerintem meg mindig meglenne a verda, csak osszetortem :( Nem egyszer mentette meg a seggem, mikor durvabban eloztem, es szembol mar flashelt a teherauto :D. Azutan nekifogtam kocsiszervizben dolgozni, minden 2 hetben fel volt emelve es at volt nezve a kocsi, tehat popec kis gep volt. Egyik telen nagyon hideg volt(-32 fok), de viszonylag konnyen megindult 5-6 masodperc hajtatas utan!

Hibalista:
Lopasgatlo-> nem ismerte fel a kulcsot, ezt csereltem ugy bontott kocsirol. Mivel az utott autonak mas felszereltsege volt, nehezen lehetett "atkodolni" erre a jarganyra, es emiatt nem mukodott a bal elso elektromos ablak.

Kezdo illetve varosi autonak rovid turakra csak ajanlani tudom.
A kovetkezo kocsim is ilyen volt, csak kombi es kicsit nagyobb motorral.

Szeriaproblemak(ennel nem jelentkeztek, de a kovetkezo kettonel igen):
-hatso hid csere
-csomagtarto zar csere
-gyari cd lejatszo csere

- Lopasgatlo, bal elektromos ablak emelokar, alapjaratszabalyzo

Autoglobal

Fenntartási költség (10) Évjárat 2000
Előző autója? Következő autója? Megane
Verdikt (8.3/10)

Renault Mégane 1996 (1996 - 2003)