Kicsi motorral is szerethető dög.
Meglepődtem amikor megvettem meglepődtem nem megy rosszul. A voltak fenntartásaim az 1.4-es motorral, mert csak 95 lóerő, de nem gondoltam volna elsőre, hogy ilyen barátságosan lehet vele közlekedni. Párhuzamosan használtam egy 1.6-os céges Skoda Octáviával sokan mondták, hogy miért nem Octáviát vettem ami picivel drágább de legalább német minőség.
Hát őrülők, hogy nem Octáviát vettem nagyon szerettem a Megane-t nem volt vele semmi gond egyszer sem romlott el.
Először nem akartam elhinni, hogy a céges 1.6-os Octáviánnál picit jobban megy pedig igaz. Ha az ember nyugisan megy vele nem pörgeti 3000-es fordulat szám fölé akkor nem érez nagyon semmit csak, hogy egy 1.4-es és kész. Viszont 3000 felett már egy átlag 1.4-es motorhoz képest megindul és még az 1.6-os Astrákal és Golfokkal is tartja lépést.
Egyszer kétszer kipróbáltam mit bír a motor úgy 6300-6400 körül korlátoz le, és a végsebesség 193-nál van.
A fogyasztása sem rossz kevés várossal, ha nem siet az ember akkor 6 liter körül eljár vele, de ha tapossa akkor is csak 7 liter eszik.
A futóműve nem nagyon kemény és nem is lágy éppen a kettő közt van de még a pesti tankcsapdás utakon is el lehet vele közlekedni anélkül, hogy az ember foga ne koccanjon össze.
Az autó nagyon kényelmes mindegyik kapcsoló a helyén van és a vezetés még 700-800 kilométer után sem fárasztó.
Az autóról sokan mondták, hogy francia és sokat fog a szervibe állni hát nem lett igazuk egyszer sem volt. Ezzel szemben a dicsért céges Octávia amivel járok 3-szor járt szervizbe amikor nem várták és elég furcsa gondokkal (a motor elektronika megbolondult és 3000-es fordulatnál leszabályzott, a váltó nem vette be 4.-et és az 5.-et, főtengely szimering eresztette az olajtat) ennyit a német minőségről.
Utólag nem bántam meg hogy megvettem nem volt rossz vétel nagyon szeretem. A kötelező szervizek alkalmán kívül nem jártam vele szervizbe.
- Csak a ablakmsosó szivattyú romlot el rajta, de az is csak azért, mert két típusú ablak mosó folyadékot használtam egyszere aztán besürűsödőtt ezt nem bírta.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Renault Laguna 2,0 16 V turbo |