Autók » Renault » Mégane (1996-2002)

Mégane 1.4i ECO

Igénytelen, A-ból B-be nem kell jobb

Amúgy igénytelen, nagyon keveset eszik (városban 6.5-8.5 között dugótól és évszaktól függően, országúton 5-6.5), igaz nem egy erőművész de a hosszú ötödik miatt a 140-150-et könnyen és tartósan bírja és nem eszik. Másik óriási előny hogy belül nagy, a legnagyobb a korabeli versenytársakhoz (Golf, Astra) képest és biztonságban is veri őket (5 db AUTOMATA 3 pontos öv!, elöl övfeszítővel). Ezzel ki is merült a pozitív lista de ennyi elég is. Elég magas építésű, nem akad fenn semmin. Rohadás csak a sérülései miatt van rajta. Eladnám, de nincs ára, viszont mivel MINDENt kicseréltem már rajta ennyi km után és városban és a környékén tökéletes, marad még egy ideig. Ha utcán nyitva hagyom se törnék fel :-)

- Ennyi km után (295.000) sokminden cserés volt, sőt saját hibából volt egy vez.mű.szíj szakadásom is, de a motor maga strapabíró. Az elektronikából szerencsére kevés van. Egy időben gond volt az alapjárati motorral és a pillangó szelep potival. A kipuffogó a felfüggesztése miatt okoz néha gondot. Gyárilag középen nem függesztik, de érdemes fellógatni, igaz 1-2 évente elrágja a függesztő gumikat. Alapjában véve semmi se drága hozzá. A kerékcsapágyakat a kelleténél gyorsabban eszi. A műszerfal izzók se bírják sokáig. Egy komoly tétel volt: behalt az utastér fűtés 290ekm-nél. Fűtőtest csere: 40eFt. Szét kell barmolni az egész belső-élső részt. A radiátor csak 10eFt-volt, a munka meg 30 nem szakszervízben.

Baumgartner: cégautós korában járt ide. Egy hulladék a szervíz (11. ker). A lakatos műhely egy trágya, link társaság. Csupa hepe meg hupa maradt a motorházfedél, a lámpák csak azért állnak e helyükön mert 5x küldtem vissza a kocsit. Mikor megvettük a cégtől a kocsit messze elkerülöm a hivatalos kontárokat.

Saját haverok ill. a Pneu-Trade KFt. 18. ker szervíze. Iszonyat korrekt társaság és számlaadással együtt is a legolcsóbb, jobb mint a sarki mester vagy a haverok.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1996
Előző autója? Galant 1.8i Következő autója?
Verdikt (8.8/10)

Renault Mégane 1996 (1996 - 2003)