Autók » Renault » Mégane (1996-2002)

Mégane 1.4 16V Classic Alizé

Fekete párduc

Felettébb kényelmes, gyermekeimnek nagyon jó partner!Fogyasztásával egyenlőre megvagyok elégedve.Bár sok rosszat olvastam már róla, remélem ezekből kimaradok.Menetteljesítmény:kis köbcentis pörgős motor,ha eléri a 3000/min ford. számot akkor megy mint a golyó!A családunk jó barátja.Olyan régóta még nincs meg, hogy teljes véleményt tudjak róla alkotni, de az első benyomások határozottan kellemesek voltak!Tetszik a biztonságérzet, amit ad.Az elektronikai parajelenségekről pedig a Megane klub oldalán elég jó infokat lehet találni.
Később még frissítek.
2007-12-14

A motordiagnosztika első lembdaszondát jelzett!A csere nem volt egyszerű, nagyon nehéz hozzáférni!A gyári olyan 30,000 Ft körül van, univerzális pedig 5,700 Ft!!!!!Ja, és Bosch gyártmány!A lényege, hogy a 4 vezeték színe megegyezzen, s akkor nem kell gondolkodni, mit hova kötsz.Ennyi, azóta már leküzdöttünk 1ütt jó pár ezret,hál´Isten semmi gond nem volt!Majd még frissitek! Update: gyakorlatilag a komplett kipufogó rendszer/kivéve a csövek/ ki lett cserélve:többek között:
lambdaszonda első 2x,katalizátor, hátsó lambdaszonda.Azonkivűl besz...rt a kormányműve, amit bontottan tudtam szerezni, mert az új horribilis összegbe kerül.Egyszer csak elkezdett 3 henger menni. kiderült:gyújtótrafó.-Természetesen csere. Eltelt két hónap, gyújtótrafó, katalizátor, s mindkét lambdaszonda csere után kigyulladt a "kedvenc kis sárga lámpám."De már nem érdekel.Hibakód törlés:3 ezer ft.Erre már nem szánok pénzt.Valószínű többet nem lesz Renaultom!

- A kötelező szervíz: vezérlés, olaj, szíjak, szűrők.2x kigyulladt a motordiagnosztikai lámpa, a komputer nem talált rajta hibát.
- Kormánymű, katalizátor, lambdaszonda, gyújtótrafó.
- Alkatrész árai a gyáriak rohadt drágák.Az utángyártottal meg vigyázni kell, főleg az univerzálisokkal!!!

cimborám, meg a pecsétje!

XY márkaszervíz

Kár hogy nincs nulla osztályzat!

Fenntartási költség (3) Évjárat 2003
Előző autója? Tempra Következő autója? ami nem renault
Verdikt (5.7/10)

Renault Mégane 1996 (1996 - 2003)