Autók » Renault » Mégane (1996-2002)

Mégane Classic 1,6 16V

Érzelmes autózás a la France

Az 1,6 16V motorja és a fogyasztása jó, akár autópályán akár városban. Utazó sebességnek gond nélkül lehet a 160km/h, de innen sem jelent gondot tovább gyorsítani. Az autónak bosszantó elektronikai hibái voltak és vannak. Ebbe beletartozik a gyújtótekercs hibája; ha egy kicsit kevesebb ablakmosófolyadék van betöltve, akkor már világít a SERV lámpa. KB 35e km megtétele óta folyamatosan ég a motordiagnosztika lámpa, akkor a szervízben azt mondták, hogy "sürgős eset" azonnal ki kell cserélni a "fél autót", de azóta megy és tényleg komoly igénybevétel mellett. Az ABS ok nélkül néha bedarál majd beesik a fékpedál. Ezt a márkaszervízben!! "kijavították" + kicserélték és átnézték az egész fékrendszert, de kb 1500 km után újra előjött ez a hiba. A futómű néha bizonytalan, de a fék elég jó. Bosszantó hiba, hogyha a kp-i zárral egybekötött gyári riasztó gondol egyet és nem kapcsol be, akkor az autót nem lehet lezárni, mert csak a csom tér és a 2 első ajtó zárható kulccsal viszont a hátsó (és persze az első) ajtók belső manuálisan lenyomható gombjairól elfelejdkeztek!! és ez nem vicc! Rossz pont, hogy a gyári bőrkormány nagyon kopik és megfogja az ember kezét (bár ez áthidalható, nem kell bele). Az autónak vannak váltakozóan néha megjelenő majd ugyanígy meg is szűnő apró elektronikai hibái. Mindettől függetlenül nekem a motor megbízhatósága és rugalmassága nagyon fontos és azzal (a gyújtáskapcsolót) leszámítva nincs gond és tényleg csak ajánlani tudom. Összefoglalva, a fentiek miatt nem érzelem mentes a vezetés és a használat, de talán a motor megbízhatósága mindig feletteti (az éppen aktuális) a kis bosszantó hibákat.

- Gyújtótekercs (érdemes lecserélni Denzo-ra és utána semmi gond nincs vele többet). Kormányszervó. ABS+fékrendszer. Fényszórómosó tömítés. Motortartóbak. Első futómű.
- Gyári riasztó+kp-i zár

Renault Budakalász

A fenti szervíznél jobb magán szakember

Fenntartási költség (6) Évjárat 2001
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (5.8/10)

Renault Mégane 1996 (1996 - 2003)