Autók » Renault » Mégane (1996-2002)

Mégane 1,4 16V RN Break

Csigavér

Összeségében nagyon jó autó. Családi és inkább a hölgytagok vezetik.

Amikor autót kellett venni ez és egy Alfa 145 között választottunk. Szerintem jól jártunk, mivel a lényeg, hogy beleférjen egy csomó cucc (Pl.: f?nyíró) és kényelmesen el lehessen benne férni. Megbízható legyen, tartós. Nem gondolom, hogy a 145-tel kellene összehasonlítani, mert teljesen más koncepció.

Egy kis probléma van vele. Nincs benne klíma. A következ? autóm biztosan klímás lesz.

Amiben jó:
- Jó fékrendszer, ABS, EBD
- Kényelem
- Egész min?ségi alsó-közép bels?
- Kombiság (Hatalmas a csomagtér.)

Amiben nem az igazi:
- A futóm? oké, kényelmes, de a gumik. /70. Úristen!!! Kis kanyarban elég egy kevés gáz és nagyon alulkormányzottá válik. Hiába a Michelin gumik, amikor a tapadásból nagyon levesz a lágy futóm?, de f?leg a ballonos gumi. De, ha valaki nem vezet sportosan akkor nem derülnek ki az ilyenek.
- Kormánym?. Ajjajj! A direkt teljes ellentéte. Gyenge pontja az autónak. Együtt lehet vele élni, de parkolni nem a legszerencsésebb.
- Váltó. Mit írjak? 5 sebességes, pontosságról ne beszéljünk.

Egyszer rohadt le Jászberényben. Az a relés kaland a hibalistán. Amúgy a hibái ellenére jó autó. Minden autó egy kompromisszum. Ez a kényelem felé. Ennyi. A hibák akkor jönnek el?, ha valaki odalép és élményautózni akar. Ezt nem arra találták ki.

- Garanciában:
- - Valami relé, nem indult el az autó.
- - Index összevissza kattogott.
- Sajnos pénzes volt:
- - Mégegyszer index 35ezer
- - Kis motor a szell?ztetésnél, azt hiszem a küls? és bels? keringést változtatta. Nem emlékszem árra.
- - Csomagtartózár egy mini xar m?anyag eltörése miatt 30 ezer.
- (Ez kb. 20 Ft-os alkatrész volt, csakhát márkaszervíz és máshol nem találtam.)
- - ABS egyszer nem akart rendesen m?ködni. Kitisztították. Fillérek.
- - Amúgy még pár ég?.

Renault Kastély Autóház

Sajnos megszünt. Pedig tényleg rendesek voltak.

Békési.

Xar! Drága, nem értenek semmihez! Nem is megy oda többször.
Rablók, örökké csalnak az olajjal, egyszer odajött egy fa**fej kis kö**ög emberke, hogy menjek ki a szervítb?l amikor az autót csinálták. Azt hittem leütöm...

Fenntartási költség (8) Évjárat 1999
Előző autója? 5 Következő autója? Alfa 147 utódja, mert azért ki kell próbálni!
Verdikt (6.7/10)

Renault Mégane 1996 (1996 - 2003)