Bordó Alízka, kit rossz alkatrészekből raktak össze
A feleségem nyomására vettem Francia autót. A Renault 19 es baráti körömben elterjett és megbízhatónak tünt. Az útód már csak jobb lehet! Hát......
A karoszéria jól megvan csinálva, bár a hátsó lökhárító az első pillalanatól ferdén állt. Eladáskor hitesd el hogy nem volt törött!A kényelem kifogástalan(182 cm magas vagyok). Az 1,4 motor nekem nagyon bevált; akkár 1,6 os úgy ment ha kell, csak arra kellet ügyelni hogy 3000fölött forogjon.Ezzel együtt a fogysztás nálam soha nem ment 8,2 fölé. Nagyon jól fogyaszt az autó----csúcs: 5,4l 120km/h-val bekapcsol klímával Jugó autópályán. A csomagtartó pedig hatalmas.
A világítás nagyon jó--ha épp müködik.
A megbízhatóság az ami rá vitt hogy 3 évesen lecsréljem.
8700km nél 2 trafó kiment ---garanciában cserélték( megjegyzem így is 9800 HUF-omba került)22500km fényszóró magaság álító el romlott, noha soha sem állítgattam.Az első lökhárítot világította a jobb oldali . 30 000 km korára mindkét izzó kiéget már legalább egyszer. 14000 km után első fékpofákat cserélni kellet. 16500 km nél váltótartót és bal első gömbcsuklót kellet cserélni. 41200 km-nél a másik két trafó is ki köszönt( csak az egyik romlott el, de csak párban cserélhető) 43 000 km táján valami nyikorogni kezdett az elején --szakszervíz--független szervíz--> természetes . Mint egy lovaskocsi a földutón. Elegem lett!A Ladámmal nem jártam 10 éves korában ennyit szervízbe. Egy kényelmes autót így összerakni! Kár mert egyébbként szerettem,igazí családi autó az utastere, csak a pénztárcámnak nem vagyok ellensége. Új autót az ember azért vesz , hogy ne kelljen szervíz mellett lakni.
- trafó,váltótartó bak, fékbetétek hietelenűl gyorsan elfogytak!, gömbcsukló. kereszt stabilizátor szilent blokk csere, fényszóró magaság állító. a rádió hol szólt hol nem ,attól függöt milyen napja van.majd újra trafó. Az alapjárati fúvókát tisztítani kellett!
Renault Kelet-Pest Pesti út
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2002 |