Autók » Renault » Mégane (1996-2002)

Mégane 1.4 16v RN

Az én kicsikém, épségét adta értem

Az az igazság, hogy Opelből ültem át az én kis kicsikémbe... hát volt különbség: sokkal kényelmesebb, tágasabbnak nem mondanám, a motor jóval erősebb lehetett ezzel is hajtani pedig alig 100Le. Itt- ott nyikorgott az ülés meg a borítás, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ütve vettem és még egyszer önhibámon kívül nekem jött egy kisbusz és elvittem egy oszlopot... gazdasági totálkár, de kijavítattam és a kocsi gond nélkül ment tovább pedig már majdnem 140e km volt benne. Teljes bal és jobb futóműcsere... a motorhoz nem nyúltak. Sokáig nem élvezhettem a dolgokat, mert négy hónappal később egy (újfent nagytudású román) teherautó nyargalt belém fékezés nélkül én meg átperültem a vizesárkon úgy álltam meg egy kanális előtt... a kocsi segge tropára tört négyen ültünk benne, mindenki kiszállt sérülés nélkül. Ennek a kocsinak lelke van higyjétek el. Előtte való nap voltak a szüleim Bécsbe vele semmi gond, mikor hazahozták elromlott az ablakemelő... lent maradt az ablak úgy azért mégsem lehet elindulni Németorszába. Darabokra szedtük, hogy rájöjjünk semmi baja nincs. Előzö este megyek a barátaimhoz búcsuzni a kocsi nem akar beindulni. Másnap viszem a szerelőhöz, vizsgálnak rajta mindent... computerre rakták gondja egy szál se, csak nem akart menni Németországba vhogy érezte hogy baj lesz. Kapott is szegény egy nyomorék románt és ahhoz képest hogy szétvágta a kocsim meg a holmim (úgy szedtem össze az útról már amit megtaláltam) és szanaszét repült, (persze kezd az az érzésem lenni, hogy a magyar törvények értelmébe a vétkest nem szabad büntetni), mert ez is megúszta 10e ftvel, és még tovább is ment, nekünk meg irány a korház szabadség helyett.
Szal az autó nem egy BMW, de ha egy viszonylag megbízgató és biztonságos használt kocsit akar venni az ember ajánlom mindenkinek. Szerintem ugyan ilyet fogok venni, nekem nagyon bejött meg a szívemhez is nőtt a kicsikém:-)

- A kocsit úgy vettem, hogy nem is tudtam, hogy meg volt ütve. Csak a biztosítónál derült ki, hogy nem akar rá cascot kötni mert már felvettek rá több mint 1 milliót... ettől eltekintve semmi nem romlott el rajta, néhány izzó csere meg a kötelező szervízeken kívül semmi. Fogtam a fejemet mikor kiderült hogy 140e km alatt nem volt gyertya cserélve, a hézagok alig voltak nagyobbakt az új gyertyához képest... egy elektromos ablakemelő kapcsolóval volt gond, meg egy akut cseréltem vmikor 100e körül

Egy biztos a Nyíregyházi Renault Gold- Carshoz soha senki ne vigye... iszonyatosan lassan dolgoznak, drágák és még flegmák is az emberrel, inkább felmentem Debrecenbe Renaultot venni, ott legalább nem nézik szarnak az embert mikor ott akar hagyni néhány milliót. Végül mikor meguntam a hülyeségeiket inkább egy ismerős autószerelőhöz kezdtem hordani olajcserére, meg néha csak úgy nézze meg nem lesz-e vmi gondja a későbbiekbe.

Az ismerős viszont az korrekt... jól dolgozik, olcsón... ezt tanácsolom inkább mindenkinek, a garancia lejárta után vigye ismerőshöz. Jobban jár a pénztárcája és a kocsija is

Fenntartási költség (9) Évjárat 2000
Előző autója? astra Következő autója? a 406 coupé nagyon tetszik de maradok a Meganenal
Verdikt (6.9/10)

Renault Mégane 1996 (1996 - 2003)