Autók » Renault » Mégane (1996-2002)

Mégane 1,4 16V (95LE) Alizé

Az elnyűhetetlen francia

Mikor a családunk kinőtte előző Trabantját (Népitélet-A család kedvence), új autó után kellett néznünk. A maximum ár 3-3,500´000 Ft volt. Suzukit, Daewoot, meg egyéb olcsó, borzasztó értéktartású, nem biztonságos autót nem akartunk, így hát maradtak az alsó közép autói, a prestizsebb márkáktól. A választás egy akciónak köszönhetően, a Renault Meganera esett, mivel 500´000Ft kedvezményt, klímát, és metálfényt is adtak. 2002 szeptemberére ígérték, decsak 2002 novemberében kaptuk meg. Metál bordó volt, ami akkor nem volt egy gyakori szín.
A motor 1,4-es 16 szelepes 95 lóerős "agregát", ami nem hangzik soknak, de nem kevés a kaszni 1000kg-hoz. Dinamikusan, lendületesen autózható. A futómű jó, uttartása is jó, kényelmes, nem ütnek fel annyira az úthibák (nem Bp-en használjuk!!), a rugózása kellemes. A fékek is jól fognak, elöl tárcsa, hátul dob, a munkájukat ABS segíti. A beltér tágas, 5 embernek megfelelő helyet nyújt. Az ülések franciásan kényelmesek, az oldaltartásuk is megfelelő. Hátul van két hatalmas fotel, illetve köztük, egy fél ülés, de nem nevezném padnak. Lábtér hatalmas, akárcsak a csomagtartó-510l-. A tank 60l-es. Igen biztonságos, hátul is 3db 3 pontos öv, elöl előfeszítők, 4 légzsák. Van klíma, elektromos ablakok elöl, szervókormány gerinctámasz a sofőrnek, fel-le állítható kormány...stb. Az autó garázsban áll, mindössze 21000km-t futott, de sosem hagyott ott, semmilyen a működést akadályozó probléma nem merült fel. Olcsón fenntartható, a kötelező szervízek 15´000-20´000Ft között mozognak, alkatrész olcsó. Kiválló családi autó.

- Gyakorlatilag semmi nagyobb dolog, egy hetes korában az indexkapcsoló, gariban cserélték, illetve nemrég a balhátsó kilincs kis műanyag pöcke 2-szer is eltörött (5000Ft/törés). Egyébként csak a kötelező dolgok: szűrők olajok, meg a kopó alkatrészek-már ami 21000km alatt elkopik...

Renault Baumgartner Szombathely
Viszonylag gyorsak, az áruk is normális, de néha olyan nemtörődömek...

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002
Előző autója? 1,1 Következő autója? Skoda Superb, VW Passat, Alfa Romeo 159
Verdikt (7.7/10)

Renault Mégane 1996 (1996 - 2003)