Autók » Renault » Mégane (1996-2002)

Mégane 1.6 16V kombi

Alize, a tipikus francia nő: ha költesz rá, szeretheted

Első autóm. Nem kimondottan tetszett, vettem volna inkább G-s Astrát, de erre azt mondták, jobb, felszereltebb, kényelmesebb. Ez lett. Órában 108.000 km, persze hogy megvettem huszonegypár éves fejjel. A szerelőnk szerint minimum kétszerese, ha nem háromszorosa volt a valós futás. Nem baj, lényeg, hogy ment. Első pár hónapban induláskor borzalmas koppanás az első futómű felől, érdekes, ez elmúlt magától... a váltó gázelvételkor kb. 6-7 centit kilengett, tartóbakot cseréltettem. A kupplung iszonyú keményen fogott, az is javítva kell. Ezeken kívül, soha nem volt komolyabb gondom vele. 2x szakadt el a gázbovden, már tartok hátul tartalákot. :) Az elektromos ablakot én tettem tönkre. A jobb első ette a kerékcsapágyat, szerencsére újabban nem, biztos jóllakott. Na meg a kézifék, 2-szer is beragadt (nem fagyott), berágott. Bovden csere megoldotta. :)
Összességében motor, váltó, futómű cserben nem hagyott soha, ezek a javítások amiket leírtam filléres dolgok. Óra szerint most van benne 240.000, motorhoz még nyúlva nem volt, ma is elemi erővel tolja a kasznit a 108 ló, ha éppen nincs a gázbovden elszakadva. :))) Váltója elég laza, némi rutin kell ugyan hozzá, de ha az megvan, olyan gyorsan lehet dobálni a fokozatokat mintha automatád lenne.
Nekem szerencsém volt, és 130.000 km óta lekopogom még nem cseréltettem gyújtótrafót sem. Gumit nem eszi, benzinből is beéri 6.5 literrel.
Mondjuk nem igazán vártam meg a 15.000 km-t az olajcserekor, inkább 12-13e km-enként cseréltettem, megkapott mindent.
Bár már nyugdíjas, és japán utódjával nehéz szívvel hasonlítom össze, büszkén tekintek rá az udvaron, mint első autómra. Egyszer biztosan megválok tőle, nehéz lesz a szakítás. Nem bántam meg, hogy nem a G Astra mellett döntöttem annó.

- Gázbovden szakadása (2x), kupplung, váltótartó bak, kézifék beragadt (2x), kerékcsapágy (3x), elektromos ablakemelő

magánszerelő

Fenntartási költség (7) Évjárat 2001
Előző autója? Következő autója? Avensis
Verdikt (8.1/10)

Renault Mégane 1996 (1996 - 2003)