Autók » Renault » Mégane (1996-2002)

Mégane 1.4 16V CLASSIC ALIZÉ PLUS

A szeszélyes bordó

A kis Swiftet kin?ttük, mert jött a gyerek és a babakocsi önmagában is betöltötte a csomagteret. Valami új kellett, valami nagy, valami jó áron. Aztán meglett:
RENAULT MÉGANE CLASSIC ALIZÉ PLUS 1.4 16V cseresznyebordó-metál.
A classic Renault nyelven annyit tesz, hogy szedán formájú.
A felszereltség pazar: cd-tár, könny?fém felni, kormányról vezérelhet? audio, elektromos ablakok el?l, manuális klíma, ködlámpa, metálfény, elektromos fényszóróállítás, plüss ülések, deréktámasz, 4 légzsák, ABS, EBD.
Mindehhez egy igen jól pakolható, tágas csomagtér járt.
...és imádtam is a kocsit. Csöndes volt, szépek a bels? fényei, puha a rugózása, semmi sem zörgött, kényelmes fotelek benne, a csomagok elfértek, a motor teljesítménye is korrekt. Csak úgy repült. Jó, persze ne várjunk csodát 95LE-t?l, nem hegymászásra termett, de városban, országúton, autópályán tette a dolgát.
Egyszóval imádtam - amikor m?ködött.
Az els? félévben ez igaz is volt rá. Aztán jöttek a számla, meg a gondok, hogy Gesztit idézzem. A szervíz résznél leírtam, de azért ide is bemásolom a problémákat:
izzócserék 4-5 havonta felváltva - már igazi profi voltam
lengéscsillapítócsere évente
motortartóbakok
fékvisszajelz? lámpa nem müködött -> féktárcsa csere
és ami a legdurvább: az egyik henger leállt 3 nappal egy hosszú nyaralás el?tt!
gyújtótrafó csere

Másfél év alatt cirka félmillió forintot költöttem szervízre, egy új autónál! Rémálom volt ez az id?szak. Vajon mikor romlik el megint valami? Vajon mennyibe fog megint kerülni?
A szervíz igen korrekt és gyors volt, 3 napra már Assistance csere autót adtak ingyen.

Összefoglalva:
Amikor m?ködik, akkor egy kényelmes, jó autó.
Viszont megbízhatatlan, és engem ez zavar.

Két évesen a 60 ezres szervíz el?tt adtam el - azt a 100 ezret már nem akartam rákölteni.
Anyagilag megérte, mert igen jó ár/érték arányon vettem.
Mint autó nem érte meg, mert nagyon sok gond volt vele.

- izzócserék 4-5 havonta felváltva - már igazi profi voltam
- lengéscsillapítócsere évente
- motortartóbakok
- fékvisszajelz? lámpa nem müködött -> féktárcsa csere
- és ami a legdurvább: az egyik henger leállt 3 nappal egy hosszú nyaralás el?tt!
- gyújtótrafó csere
- hátsókilincs eltörött - nem hinném, hogy én vagyok ilyen er?s, de ha igen, akkor pályát tévesztettem :-)

Renault Ház

A Renault Assistance a világ legkorrektebb szolgáltatása. DE!
EGY ÚJ AUTÓNÁL NEM AKAROM EZT MEGTUDNI!!!

Fenntartási költség (1) Évjárat 2002
Előző autója? Swift 1.3 GLS Következő autója? TOYOTA COROLLA WAGON SOL 1.4 VVT-i
Verdikt (3.9/10)

Renault Mégane 1996 (1996 - 2003)