A 75 lovas csigazabáló hétvégi városi gyilkos
Mivel én nagyapámtól vettem az autót, így nem panaszkodhatok, mert egy bejáratott autót vásároltam(31000km).Viszont a napi állandó használattal azért kijönnek rajta a kisebb és nagyobb hibák.Ezeknek szerintem egy ilyen kevés km-es kocsinál nem volna szabad, hogy jelentkezzenek.Barátaim szerint csak esőben megy jól, mert akkor sok a csiga amivel megy az autó benzin helyett.
- A kötelező szervízes dolgokon kívül hatalmas nagy problémám nem volt vele, viszont meg kell, hogy említsek néhány nem is olyan apróságot:35000km után felmondta a szolgálatot az ablakmosó szivattyúmotorja mely 15000-be került volna, de mivel passzol hozzá a VW-é, így beleraktuk mindössze 8000-ért.Pici, de dühítő semmiség a saras, latyakos, pocsojás ősz közepén amikor a legnagyobb szükség lenne rá.Másik, és ez már nem is kicsi problémám az az volt, hogy 60000km, főleg városi használat után a zár( kulcsos központi )fogta magát és nem nyitotta ki az ajtót.Ez rohadt ciki egy mindennapos használatban lévő autónál, ami napjában kb 20-szor elindul és megáll a város különböző pontjain.Ez a kis mutatvány ( gyárból rendelve másfél hetes határidővel) 25000 forintomba került.A kipufogódob (hátsó) pedig 60000km után szétrohadt melyet még nem cseréltem ki, mert még nem volt rá felesleges 25000 forintom.A kötelező szervizek:síma szervíz, ami tartalmazza az olajcserét, az üzemanyagszűrő cseréjét, az olajszűrő cseréjét, és a levegőszűrő cseréjét, úgy kb 16000-20000 között mozog, plussz munkadíj.Ha ehez hozzá jön még 30000km-enként a pollenszűrő cseréje akkor ez az összeg még egy 5-össel több is.A nagyszervíz pedig 60000 forintba kerül, mely az előzőeken túl még egy vezérműszíj cserét és egy ékszíj cserét foglal magába, plussz munkadíj.Egy első fékbetét csere úgy 8000-be kerül, mely 15000-ként esedékes még ha finoman is vezet az ember.
A kilométer miatt ameddig kellett addig a márkaszervízbe majd a saját megszokott szerelőmhöz.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | punto | Következő autója? | VW Passat vagy Golf |