Vájtfülűeknek nem ajánlom, egyébként: yesss!!!
Kezdem a negatívumokkal:
1. Ciripel. Nem nagyon, de pont annyira, hogy idegesítő legyen. Az autó műszerfalát már teleraktam apró kis gumidarabkákkal kitámasztási céllal, próbálván megszüntetni a rezonanciából adódó zajokat. Egy zajforrást nagy nehezen megtalálok, kiül a vigyor az arcomra, aztán másnap jön helyette két újabb ciripelés, valahonnan máshonnan. Áááá...
2. Manuális váltóval az 1-es fokozat halál. Totál erőtlen, gyakorlatilag alkalmatlan bármiféle hirtelen gyorsításra. Persze kettesben 1800 fölött megjön a 150 ló, de addig el kell jutni...
A hibákról ennyit, ezt leszámítva maga a "tökéletes autó", főleg ha az árcédulára is tekintettel vagyunk.
A motorja maga a csoda, dízelhez képest kimondottan csendes, iszonyat jól húz, és keveset eszik. Fót-Bp. munkába oda vissza a reggeli és esti dugóban: 6,2 l/100 km. Horvátország 4 emberrel + csomagokkal megrakva, klímával, ahol lehet 140-150 közötti autópályatempóban: 5,9 l/100 km. A rekordom országúton 4,5 liter, persze akkor tojás a gázpedál alatt. Mindez egy másfél tonnás, 150 LE-s autótól szerintem igencsak jó érték.
Váltója, úttartása (franciához képest) remek, a fékek tökéletesek, a felszereltebb verziók extráira nem lehet panasz. Szerintem kitettek magukért a franciák.
Eddig 20 e km-t mentem vele, hiba a hátsó ködlámpán kívül nem volt. Előző tulaj a hátsó lengéscsillapítókat cseréltette, azon kívül minden alkatrész eredeti. 110 e km futás után ez is rendben van szerintem.
Sosem akartam francia autót venni, de nem bántam meg, csak ajánlani tudom ezt a modellt, ezzel a motorral. Kivéve azoknak, akiknek érzékenyebb a füle az átlagosnál. :-)
- hátsó ködlámpa foglalat érintkezési hibája
undefined
undefined