Autók » Renault » Laguna (2007)

Laguna 2,0dci

Kényelmes Laguna!

Hosszas "piackutatás " előzte meg a vásárlást,végül a Laguna 3 2.0dci 150-le 340nm-t választottam!2013,12,hónapban
Fontos szempont volt az ár/érték aránya, felszereltség, és nem utolsó sorban a biztonság!
Rengeteg cikket olvastam a Lagunáról...Jókat írtak róla, de mindig példáloztak a konkurenciával(Mondeo, Passat,Bmw), pici presztizs szagot érezve ezáltal!
Sajnos persze vannak hibák is, elfogult lennék ha azt írnám minden tökéletes...kopogó műanyag elemek(főleg hidegben)ettől sajna nem tud elszakadni a Francia Gárda, de kárpotol a tágas beltér, és a biztonság érzete.Dinamikus halk motor, 6sebességes váltó, elég rövidek a fokozatok kis jel a műszerfalon segít az optimális fogyasztás elérése érdekében mikor váltsunk a következő fokozatba.6.sebességebn 2000/fordulat 110 km/h.Szerintem jó!
Fogyasztása 5liter országút, város akár 8L-is lábfüggő.
Érdemes jól körülnézni a piacon, nagy a választék, érdemes fórumra ellátogatni regisztrálni ahogy tettem én is, ott szívesen segítenek a lelkes tulajdonosok bármi kérdés merül fel!
PL:http://laguna3club.forum.hu/
Néhány teszt!
-http://www.vezess.hu/teszt/felejtsuk_el_franciazast/12129/
-http://totalcar.hu/tesztek/laguna3sw/
-http://www.origo.hu/auto/teszt/20110313-kozepkategorias-osszehasonlito-teszt.html
-http://automotor.hu/teszt/teszt-renault-laguna-20-dci-dynamique-341004
Remélem segítettem!
Sose feledje senki azt hogy mielőtt választ mindenképpen vigye el egy átvizsgálásra, beleértve a computeres diagnosztikát is!
Szívesen várok véleményeket a saját autóról, vagy kérdést ha tudok válaszolok!
Folyt köv...2014,szeptemberében egr szelepet kellett cserélni a kocsiban!
most 2015,03,27 189000km van a kocsiban, nem sokára első fékeket kell cserélni, és sajna kopog az első futómű is!Ezen kopo eszközök cseréje ellenére elégedett vagyok az autóval :) 2015,08,11 195000km-van a kocsiban, a kopogást enyhítette a stabilizátor pálcák cseréje!
Akkumulátort ideje lenne már cserélnem a hideg napok előtt, mert gyári van benne 2007-es Varta akksi van benne!
zsolti.ka86@freemail.hu-e-mail címre várok esetleges tapasztalatokat!
Update:219000km-generátor feszítő görgő, lánc feszítő , generátor feszítő szíj, felső motor tartó bak, ajtó határoló.
Olajcsere ugyanúgy 10.e km
Klíma tisztítás évente ! Sőt hűtőfolyadék cseréjèt érdemes betartani !
228.000km jobbos toronycsapàgy cseréje .
Jelenleg 246468km-nèl(2018.03.23): jobb első gömbcsukló cseréje !
Következő projekt az izzító gyertyák cseréje ! Jelenleg 1 rossz!
Remek autó , mindig nézegetek másikat , de aztán ràjövök nem minden arany ami fénylik :) folyt köv :)

- 1000km- használat alatt jelenleg 173.000, még lekopogom semmi!

Renault Kaposvar

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 162000
Előző autója? astra h Következő autója? Talisman
Verdikt (8.1/10)

Renault Laguna 2007 (2007 - 2007)