Autók » Renault » Laguna (2007)

Laguna 1.5 dCi 110

Első látásra szerelem

Amikor megláttam az interneten a hirdetést nem hittem a szememnek. A képek, a futása és az ára, illetve felszereltsége alapján szinte gyanakodni kezdtem. Amikor leértem megnézni első látásra szerelem volt, el is hoztam. Egyből olaj- és az ilyenkor szokásos szűrők cseréje után mélyvízbe dobtuk: egy 2000km-es nyaralást teljesített hibátlanul, teljesen megbízhatóan. A kényelme elsőosztályú, a fogyasztásra nem lehet panasz. Amitől a vásárláskor kicsit féltem, hogy ekkora kasztnihoz elég lesz-e az 1.5 dCi 110 lóerős motor. Ismerősöm Meganejába még csak-csak, de azért egy Laguna egyel nagyobb kategória, így jóval nehezebb is. Ami meglepő, hogy tökéletesen elegendő, azaz alapvetően dinamikus. Gondolom ügyesen hangolták össze a váltóval, meglepően parádés. A nyaralás során fullra telipakolva csomagokkal simán vitte az emelkedőn is tempomattal a 190-et (Németországban természetesen). Nincs az az emelkedő, ahol egyet visszakapcsolva ne húzna egy hatalmasat a kocsin. Ilyenkor persze a fogyasztás egy pillanatra elszomorítóan felugrik akár 20 liter fölé, de valamit valamiért. Az átlag fogyasztással, ami 70% város 30% autópálya/autóút 6 körüli, teljesen baráti. Autópályán tempomattal belőve 130-ra 4-5 liter körül fogyaszt, 90-nél 3 liter alatt.

Nagyon meg vagyok az autóval elégedve, jó vétel volt, bárkinek ajánlanám.

- egyelőre semmi.

ABT szervíz Budapest

Fenntartási költség (8) Évjárat 2011
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 52000
Előző autója? Felicia Következő autója? Talisman
Verdikt (9.2/10)

Renault Laguna 2007 (2007 - 2007)