Autók » Renault » Laguna (2007)

Laguna 1.5 dCi PH2

Csak rá vártam

Autót kerestem mindenfele. Volt egy Laguna 2-esem, amivel annyira meg voltam elégedve, hogy ismét olyat szerettem volna. Nézegettem mindenhol - internet, újságok, kereskedések -, de valahogy nem sikerült újra rátalálni az igaz szerelemre.
Egy alkalommal egy magánszemélynél találtam egy 2-est. Jóanyám megkérdezte eljöhet-e velem megnézni. Mondtam, persze, gyere csak. Nem sokkal a cél előtt volt egy autókereskedés. Mondta anyám, ha már erre járunk, álljunk meg itt is egyet. Gondoltam miért is ne. Bementünk. Egyszerre az épület mellett megpillantottam egy morci fényszórópárt. Na, ezt meg kell közelebbről is néznem. Egy gyönyörű, kívül-belül makulátlan állapotú Laguna 3-as. Jól körbejártam. Aztán szépen tovább indultunk. Megnéztem azt a kettest, amit kiszemeltem interneten. Hát, élőben nagyon lehangoló volt. Rendben, ezt hanyagoljuk.
Visszafele már én mondtam anyámnak, hogy álljunk meg mégegyszer, hadd vegyem jobban szemügyre azt a szép Lagunát. Mégegyszer jól körbejártam, kihozták a kártyáját, beültem, elindítottam... Pöccre indult. Gyönyörű hangja volt. Nézegettem, vizsgálgattam, de sajnos indulni kellett. Fájó szívvel hagytam ott. Egész nap azon az autón kattogott az agyam. Délután nem bírtam tovább, és felhívtam a kereskedést, hogy senkinek ne adják oda azt az autót, megyek érte.
December 28-án kaptam a kezembe a kártyáit. Megleptem magam karácsonyra.
Most már 4 hónapja használom. Egyszerűen egy álom. Tapad az úton ahogy kell.
Kényelmes, még hosszabb távon sem fájdul meg a háta az embernek. Fogyasztásban nagyon ott van.
Sokan azt mondják, hogy a szeretett Laguna 2-esem azért törött össze, hogy erre az autóra rátaláljak.
És ez az autó ismét egy első látásra szerelem lett.
---Előnyei: nagyon jó fogyasztás; menet közben nagyon csendes; kényelmes; Nem Bose hangrendszer van benne, mégis nagyon tisztán és hangosan szól; a PH2-esnek nagyon szépen van felújítva az orr része; csomagtartója szerintem bőven elég; 1.5-ös motorhoz képest nagyon jól húz; A klímavezérlő nagyon ötletesen lett kitalálva;
---Hátrányok: részecskeszűrős autó lévén nagyon oda kell figyelni az olajcsere periódusra; alapjáraton zörög a műszerfal (mondjuk ez mintha Laguna betegség lenne); A vastag B-oszlop miatt egy kicsit kevesebb a kilátás oldalra. Plusz be kellett szereznem az első ablakokra légterelőt, mivel a B-oszlop elég rendesen visszaverte a szelet a fülemre. Nagyon nehéz izzót cserélmi benne (ez szerintem minden újabb autóra igaz).

- Semmi nem romlott még el rajta. Megbízhatóságból jeles, ahogy anno a Laguna 2-es is az volt. Egy bizonyos fordulatú alapjáratnál rezeg a műszerfal. Kicsit zavaró, de ha elég hangos a rádió, észre sem venni. - CO érzékelő ventije is egy kicsit búgós volt. Fújtam neki egy kis WD 40-et, azóta csendben teszi a dolgát

Fenntartási költség (7) Évjárat 2011
Előző autója? Laguna 2 1.9 dCi Következő autója? Ha lesz Laguna IV...
Verdikt (9.1/10)

Renault Laguna 2007 (2007 - 2007)