Autók » Renault » Laguna (2007)

Laguna 1,5 dci Grandtour Privileg Plus

Bár Trianon ne lett volna......

Elöző autóm Renault Megane 1,5 dci grandtour volt "0" km-el vettem, majd 210 e el adtam el mindenféle meghibásodás nélkül. Adta magát, hogy maradok a Renaultnál, de azért egy kicsit nagyobb és jobban felszerelt kelett. A jobban felszerelt témával nincs probléma, de a nagyság sajnos csalódást okozott. Tényleg kicsit nehézkes hátul elférni "lábilag", szerintem a Megane-hoz képest a csomagtartó is kisebb, vagy csak roszabb a formája. De én sem a csomagtartóban sem a hátsó traktusban nem utazom soha, az első rész meg "fejedelmi" így annyira nem bosszantó a dolog. Jelzem, kipróbáltam a Talismant is, szerintem az sem éri el a 2004-es Megane tágasságát az utastérben, sőt az Initiále Paris "szuper plus" ülései miatt még a Lagunánál is kisebb a hely hátul!!! A családban hárman vagyunk, ezért a méreteivel sem lehet soha probléma, az IKEA 220 as gardrob is egy menetben hazajött velünk. A fogyasztása 6,5 a Megane ugyan ezzel a motorral 4,5 volt. Az autó amúgy nagyon tetszett és még mindíg tetszik. Az ülései kényelmesek a bőrnek ható betétekkel még talán díszes is egy kicsit a céges Ford Mondeo ülései sehol nincsenek. Az elektromos kézifék egy csoda. Hibalista 265.000 km-után: 2 db Xenon izzó, Középső kijelző (működik de csak 20 fok alatt, egyébként mintha Neo a mátrixban maradt volna), hosszanti tetőrúd burkolatát elhagytam valahol.., amúgy csak a 15000 km-enkénti olaj+szűrők, + kopó alkatrészek. SUM: nem kell félni tőle, oda kell figyelni rá és megbízható autó.

- 2 db XENON csere: Gyári= kb 100 E Osram= kb 50 E - Középső műszerfal kijelző: működik, de mintha Neo a mátrixban lenne ha 20 fok fölé megy a hőmérséklet. - Keréknyomás szenzor csere: 2db 14 E - - SEMMI MÁS!!!

Haver a szomszéd utcában.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2008
Előző autója? Megane Grandtour 1,5 dci Következő autója? Talisman, Espace
Verdikt (8.0/10)

Renault Laguna 2007 (2007 - 2007)