Autók » Renault » Laguna (2007)

Laguna 2.0dci GrandTour Initiale AT6

Adac dobogós ,nem véletlenul

Eddig egy LagunaII 1.9dci Initiale-t hajtottam,nem kis megelégedéssel,és képbe kerult ez az LIII szintén Initiale felszereltséggel nem tudtam ellenálni a váltásnak.
3,5 évesen jott Hollandból 158000km-el,kicsit paráztam ennyi km után milyen lesz,de leesett az állam.
A futómu tokéletes nem zorog-kopog-csorog hihetetlen,igaz keményebb mint az LII,de cserébe az úttartás is komolyabb.
A beltér nagyon szép minoségi puha anyagok,a vezetoulés ulolapja is dontheto,és 3 memoriás,a zene szerintem szépen szól koszonheto a muszerfal kozepén lévi kis SUB-nak is és a téhatású hangnak.A navi nagyon jól használható egész EU-ban a keleti régiót is beleértve,a kihagosítója hihetetlenul szépen tisztán szól BT-n.A csomagtartó szuperul variálható ebben a felszereltségben a síkba dontheto hátsóulésekkel szuper.
Ami picit nem tetszik a bor minosége ,a vezetoulés ulolapja hajlamos repedni ahol nekinyomodik kiszálláskor az oldalsó muanyag oldalfalnak ,és kevesebb a rakodóhely az utastérben mint az LII-ben,de cserébe a raktér sokkal jobb.Minimális cicergés hallható a muszefaltól amig hideg ,de amint bemelegszik csend honol,ez konnyen orvosolható 1 perc alatt.(soha nagyobb bajom ne legyen)
A szellozés szuper,az extra 3 módozatban tokéletesen teszi a dolgát ,a hátsó rostélyok a hátul uloket is kelloen ellátják levegovel,a kezeloszerv pedig nagyon ki van találva.
A 6 sebis automata nagyon szépen teszi a dolgát,elég megbízható is nincs is rá panasz,nem egy gyors DSG,de azért megbízhatóbb is, a váltások szinte észrevehetetlenek,ńagyon megszerettem.
A 2.0dci láncos nem kell vezérmuszíjcserével bajlódni,tudomásom van 300ekm es 2.0dcirol hibátlanul teszi a dolgát,motorra alig olvastam panaszt a neten sem.Az automata részecskeszuros fogyasztása nálam nagyon kultúrált vezetés mellett 6.8ban áll,semmi versenyzés vagy ilyesmi.A járása is szép kultúrált, igaz a beltérben minimális remegést észre lehet venni ,de semmi vészes.Viszont a 150Le nagyon megy,sokszor elmosolyodom elozéskor.
Az ajtók záródása érdemel említést ,nagyon finoman csukodik(160e km-4év után!!!!)
A kuldo design eloszor nagyon nem tetszett,de miután pár napig nézegettem éloben megtetszett,legalább nem egy tucat VW csoport design.
Az ADAC nál nem kis meglepetésre az elso 3 ban végzett,de a kevesebb eladott példányszám miatt kikerult a listából.Nagyon megéri megvenni a lenyomott árak miatt ez egy szuperul sikerult Laguna lett,ha a design nem lenne ennyire megosztó slágerautó is lehetett volna belole,de így legalább nem jon szembe minden sarkon egy ilyen.
Nem sokat ment eddig alattam ,6000km-t de az meggyozott , nem volt rossz váltás,bátran ajánlom bárkinek,pár ország lagunás fórumát kovetem,kívánnám sok típusnak ,hogy olyan problémáik legyenek mint az LIII tulajoknak:-))!
A LagunaIII egy igazán jó ,és megbízható autó lett!
2013.9.27 - Naponta járok az autóval, minden nap megy 30-40 km-t vegyesben.Az elozo írásom óta sem változott a véleményem nagyon szépen teszi a dolgát,nem romlott el rajta semmi,nem kellett cserélni semmit,csak tankolni kell.A fogyasztásom automata váltó,részecskeszuro és zomében város 7,6l ami szerintem elég jó ilyen súly mellett,és városban sok piroslámpával.
Hutés futés kiváló-gyors nem izzadok-nem fázok benne pedig full fekete bőr.
A futomu még mindig stabil nem kopog-zorog a keménységét megszoktam,kanyarban viszont kompenzálja a keménységet hihetelenul kanyarodik. Szóval ennyi remélem huen szolgál továbbra is.
2015.dec - minden annyira tuti hogy már megijeszt :-) ,semmi nem romlott el és teszi a dolgát a legkissebb hiba nélkul,nem zorog csorog,finoman jár indul a legnagyobb hidegben is ,hihetetlen gyorsan fut és hut,eddig a legjobb kocsim,a cégeseket is beleértve!

- semmi

undefined

undefined

Fenntartási költség (9) Évjárat 2008
Előző autója? Laguna Következő autója? Laguna-Talisman
Verdikt (9.6/10)

Renault Laguna 2007 (2007 - 2007)