Autók » Renault » Laguna (2001-2007)

Laguna 1.9 dCI Privilege

szomjas hűtlen k*rv*

Szóval az autó nem élte meg az 1 éves kort.
Mindenkinek ajánlom aki bajt akar magának, egyébként az ellenségeimnek se!!!
Nagyobb emelkedőn, csusztatott kuplung, és 2500-ig kihuzatni elsőt(különben fulladás). 1300alatt alig vonszolta magát 275NM 120Le -vel repülnie kellett volna, a gázt is késve érzékelte.

2013 január. Hosszú szabadság, van időm venni egy kényelmes erős turbó-dízelt
Németországba jártam vele, a repülés csomag szempontjából kényelmetlen volt.
Elsiklottam a kritikák felett naiva bíztam abban amit láttam 800000! KM úgyszintén 1.9dci laguna és cimborám tapasztalataiban (1.5 dCi Clio) a mai napig hibátlanul működik neki az amin egyszer (illetve akkor 2× oldalba vágta) át gázolt egy 2 tonnás land rover.

Szóval meg vásároltam 1000000 ft értékben ezt a csodás műalkotást mert külsőre szerintem nagyon szép és nagyon felszerelt Lagunát felújított futóművel.

Telt az idő jött a visszaút hétvégéje, pénteken eltört a hajtókarcsapágy, leferdült a hajtókar, a dugattyú, szétverte a hengert, az olajpumpa eltömődött szóval rövid másodpercek alatt TK-ra ment a motor.
Jöhet a Teljes motorgenerál 360000ft és egy újabb repülő út.
2013. március: haza repülés az autó kész 1000km kímélőbejáratás, minden rendben volt, olajcsere, jöhet a visszaút rendben volt minden.
2013. május: haza út még mindig minden rendben, átvizsgálás a szervizben ott is azt mondták. vissza út közben elkezdett furcsa hangot adni a turbo, kezdtem úgy érezni, hogy ez még fájni fog.
Igazam lett.olaj csöpögés plusz új turbo 240000ft + szállítási költség + szerelési költség. megint egyben a "csoda" amíg el nem tört mindkét első toronyrugó és kiszúrta a Bridgestone gumit. javítás 420€ + 50€ 2 használt michlen gumi.
2 nap múlva rendszeres töltés hiba hideg motornál... elszált egy dióda aminek nincs fizikai jelentősége, ezért hagytam is, hogy egy kis pénzem legyen.
2013. szeptember.
ADAC biztosítás! (szerncsére jó döntés volt)
haza út, újabb olaj csöpögés, olajfogyasztás, lángoló kipufogó, 8-9L gázolaj és 3×1L 5W-40 full syntek olaj. 100€ volt az olaj az útra benzinkutakon. fogyasztás autópályán 140-150-nél. itthon rögtön szervízbe vittem, szelepfedél tömítés, 10-12000km-el a generál után! időközben az egyik Xenon izzó elengedte magát, 17000ft/db 4300K plusz a tolató kapcsoló, ami aktiválja a tolató radart és a tolató lámpákat 23000ft.
újra egyben az autó. ez alatt el kezdett a klíma hűtő ereszteni, és furcsán zörögni a kipufogó Katalizátor lehet tönkre ment (szekszerviz embere megszólalt). vissza úton minden rendben volt.
eljött az október közepe hegyekben már érdemes a téligumi 330€ 4db 205/55 R16 91T W+S Nokian abroncsok 3613-as gyártási idővel. kitünő abroncsok.
2013. November:

hazaútig minden rendben, majd az első 100km- belül fürcsa sistergő hang húzott végig a kipufogón, látom a tükörbe szürke füst vagy gőz. gyorsan félre álltam, leállítás, géptető fel, égett olaj szag és füst mindenhol, apa kedődik... újra indítom turáztatom 1500-2500 között, füst sehol, akkor csukjuk le. Igán ám! leszálltam a gázról de a fordulat maradt, mire vissza ugrottam hogy leállítom/lefojtom azonnal kib@szta 5000+-re a fordulatot (addig volt skálázva és 4200-től már piros csík) durranás és leállt a motor, akkora füstöt vert a kipufogó hogy egy IFA is elszégyelte volna magát, kb. 30-40cm átmérőjű korom folt az aszfalton.
Személyes véleményem a vadi új turbó kikapta az olajat a teknőből, beküldte az égés térbe, és amint elégett azonnal besült a blokk. megfeszült a hajtókar, az ön indító nem bírja megforgatni egyszer sem. 18000km volt a motorban.
Vissza vontattak díj mentessen(ADAC) a szállóra és szerencsémre a kollégák nem indultak még haza így velük tudtam eljönni. Jelenleg haza kell vontatni, és alkatrészek eladni. nagyjából 1Mft-os fosra még 1Mft-ot ráköltöttem és most itt állok nyakig szarban gyalog...

UI: inkább a Eeifel torony alá kéne vontatni és ott felgyújtani, de egy szál gyufát nem ér. Lehet mellé nyultam, lehet 1 vagyok a 99%-ból.

Finom, kímélő városi használat, autópályán 140-150 eleinte 6L-es fogyasztás, csak meleg motorral jártam, illetve minden nagyobb út után 3-4 percet vártam hogy a turbó visszahűljön. (de hiába)
Ítélet írása alatt már folyamatban van a következő AUTÓM egy igénytelen fapados örök életű 96'-os sedan suzuki.

- Aksi - Motor generál - Olajcsöpögés - Klíma - Generátor - Töltőnyomás érzékelő - első Rugók - Turbo - Olajcsöpögés - Hatalmas olajfogyasztás - Lángoló kipufogó - Tolató radar kapcsoló - Szelepfedél tömítés - Izzók - Olajfogyasztás megint - Katalizátor ?? - -

Autocarma Kft.(H) SzékesfehérvárSzakszerviz emberekkelitt vettem

David-Wall Automobile(D) Wipperfürthszerviz szakemberekkelnémetautó specialista (és mégis tökéletes munkát végez bármilyen más autón)

Fenntartási költség (1) Évjárat 2004
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 232000
Előző autója? Swift Sedan GLX-C 1.3 8V Következő autója? Swift Sedan GLX-C 1.3 8V
Verdikt (2.1/10)

Renault Laguna 2001 (2005 - 2007)