Szép, kényelmes, gyors
Ezt a hozzászólást terveim szerint a későbbiekben is folytatom.
1. rész, futott km: 3000
Még csak 3 hetes az új kedvenc, egy Laguna 2.0 dci. 175 lóval és Initiale felszereltséggel. Egy nagy álom teljesült be vele.
Új mivoltánál fogva hibákról még nem tudok beszámolni.
Ez az ötödik Renault-om, az előző autóm is dízel Laguna volt. Azt is szerettem, de ez maga a megtestesült vezetési élmény. Gyorsul ahogy kell, néhány BMW-s arcnak már sikerült meglepetést okozni vele az autópályán (persze nem a 15-20 millás csúcsragadozóknak). A fékek harapnak, a futómű kiválóan tompítja az utak hibáit, a dízelekre jellemző berezgések teljesen megszűntek (az előző Lagunámban még volt ilyen). A motor nem hangos viszont a szélzaj talán erősebb a kelleténél.
Azt hiszem tipikus Renault nyavaja, hogy a műszerfalból, innen-onnan apróbb zörejek hallhatók, főleg kisebb döccenőknél és főleg elindulás után vagy amikor meglódul az autó (mert, hogy meglódulni elég jól tud).
Az autó részecskeszűrős, ami egyrészt környezetbarát, másrészt zsebbenyúlós a 15000 km-re rövidült szervízperiódus és a jóval magasabb olajcsere költségek miatt (drágább és több olaj kell neki, a kereskedő 50000 Ft-ra mondta az olajcsere árát).
Az autó fogyasztása nagyon baráti. Valahol olvastam egy újságírói tesztben, hogy 8 litert evett és nem sikerült ez alá menni. Hmm..., nem tudom, mit csinált az a jóember, de nekem még 7 liter fölé nem ment a fogyasztás, se a városi dugóban, se autópályán 150-es tempóval. Főúton, egyenletes sebességgel 100-110-zel haladva 5 literrel is beéri.
2. rész, futott km: 20.000
Eddigi véleményem nem változott. Azt kaptam, amire számítottam. A 15.000 km-es szervíz 57 ezer volt. Drága, de hát ezt az eladó előre megmondta.
Közben bejártam az autóval fél Európát (5.000 km 18 nap alatt). Semmi gondom nem volt vele.
A vegyes fogyasztás továbbra is 6,5 l. Ez ugyan nem rossz, de pont 1 literrel több, mint az előző 1,9-es dízel Lagunámé volt. Igaz, hogy az csak 120 lovas volt, és hát nem úgy ugrott, mint ez a mostani. De ha az ár/érték arányt + a fenntartási költségeket nézzük, akkor az 1,9 dCi a király.
3. rész, futott km: 38.000 km
Most múlt 1 éves. Meghibásodás nem volt. Fogyasztása változatlan. Semmi újat nem tudok mondani.
Bár a gyári riasztóról még nem írtam. A átvétel előtt a márkakereskedő építette bele. Hát egy kalap sz....t se ér, senkinek sem ajánlom, sőt erősen gondolkodom a kiszereltetésén és kukába hajításán.
Az ok pedig pont az, amiért ezt vettem és nem egy műhelyben szereltettem be valamit. Nevezetesen, hogy ez a riasztó kompatibilis a Laguna kártyás automatikus nyitó/záró rendszerével. Hát nem az. Azt kéne tudnia, hogy kártyával a zsebben, külön gomb nyomogatása nélkül lehessen beszállni az autóba. A riasztónak a kártyás nyitáskor ki kéne kapcsolódnia. Nem teszi vagy csak akkor, amikor ő akarja. Ha nem akarja, akkor elkezdni rinyálni. És az meg a másik vicc, egy átlag macska túlnyávogja azt a 3 decibelt, amit az eredeti Renault riasztó produkál. Egyébként pedig az egész probléma abszolút reprodukálhatatlan (mármint nem a rinyálás halksága, az stabil funkció). És én marha 60 rugót fizettem érte. Ja és senki ne higgye, hogy a szervízeknek csak halvány fogalmuk lenne a hiba okáról.
- Eddig semmi.
Renault Délpest márkaszervíz
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Laguna 1.9 dci Monaco | Következő autója? | sanszos, hogy megint Laguna lesz |
Verdikt | (7.9/10) |