Sármosít, mert ősz lesz a halántékod
Csak azt tudom mondani hogy senkinek eszébe se jusson 2.0 IDE motorral szerelt Lagunát venni. Többször volt szervízben mint az utakon. Legtöbbször országúti használatban volt. A legnagyobb egyhuzamban megtett távolság Debrecen-Bécs-Jászberény. Az első ami sosem megy ki fejedből az a rádiókod. Betéve tudni fogod ha eladtad az autót még tíz év mulva is. Kezdjük azzal hogy 95-ös benzint tankolva megáll. Motor átmosás aztán csak nagyobb oktánszámmal tankolt üzemanyaggal tud csak közlekedni - ez hivatalos Renault válasz volt mikor már nem tudtuk miért áll le a motor folyton. A fogyasztása inkább van 10-12 között átlagosan. Folyamatos elektronikai probléma, lassú alkatrészpóltás (volt hogy gyártótól kapott újonnan hibás alkatrészre vártam 3 hetet), Iszonyatosan drága bármit is cserélni benne. Sokszor előfordult hogy egy henger nem ment. 100-110 km/h-nál úgy visít a motor hogy nem csak hatodik de egy hetedik is elfért volna benne. Renault szervízben mondták Jászberényben, hogy ezt a motort teljes körben csak Budapesten 3 helyen, Győrben, valamint Debrecenben tudják szervízelni, na köszi (ezt amúgy más forrás is megerősítette). Amint tudtam megszabadultam tőle bizományi értékesítéssel. Nem tudom hogyan tudta eladni a kereskedő, de nem telt bele három hét és hívott az új tulaj hogy tudom-e a rádiókódot. Azután kb 2-3 hónap múlva kaptam az értesítőt hogy az autót ideiglenesen kivonták a forgalomból. Azért úgy tisztességes ha valami jót is mondok róla. A belső tér a felszereltség, és a kényelem az rendben volt. Az autó külső formája a mai napig tetszik. Rozsdásodást nem tapasztaltam, a karosszéria stabil volt, és jó volt vezetni. Ja egy "nagyszerű" tervezői megoldás. Indítókártyás az autó és gyárilag azon az oldalán volt a kártyán a karika helye amelyik részét a résbe kell tenni :-) Az idióták. Így csak karabineres nyakpántal lehet hordani, mert folyton le kellett csatolni a bedugás előtt. :-) keresettek róla képet érteni fogjátok mire gondolok.
- - kopóalkatrészek (szilentek, csapágyak, karok) - - motorvrzérlő - - 2 motortisztítás, szeleptisztítás 95-ös üzemanyag miatt (Shell, mol) motorleállás - - rendszeres 3 hengeres futás. (mindig más henger állt le nem mindig ugyan az)
Fózer Autóház Kft HivatalosRenault és Dacia Márkaszervíz JászberényNem tudok rosszat mondani róluk
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2002 |
Kényelem | (8) | Használati időtartam | év |