Autók » Renault » Laguna (2001-2007)

Laguna 2.2 dCI

RIP Laguna

2003 decemberében lett vásárolva céges autoként. Maga az auto egyébként nagyon kényelmes, jól néz ki, kombiként van benne hely is rendesen, és biztonságos. A megbízhatóság viszont egy halál. Egyszerüen érthetetlen hogy ezt hogy képesek eladni az embereknek. Föleg a 2.2es változatokkal vannak gondok, legalábbis a szervizben is ezt mondják. Azota ki is vonták a forgalombol, és helyette a 2 literes van csak.

A problémák a hibalistában leírva, valamint a biztonságra visszatérve: nagyon jo az 5 csillagos törésteszt, csak azért az picit gáz, hogy elözés közben leáll a motor, és jön szembe a kamion (injection fault). A lényeg, hogy aki közlekedni is szeretne, és nem azon parázni hogy mikor rohad le az egész alatta, az ne vegyen ilyet.
Egyébként az auto ennyi volt, mert 3 év és 170.000 km után elhalálozott.

- -Turbó halál 70.000 km-nél
- -Váltó kétszer meghalt, csere
- -Xenon 2szer meghalt, ezekután a szervizben valamit elállítottak, mert a lámpák fel az égbe világítottak, persze aztán ezt is megcsinálták nagy nehezen...
- -Füstölt mint az állat idönként, aztán ugy élete vége felé az autopályán 150-160nál injection fault, restart engine felirat, és elment az erő a motorból (!!!), ez mondjuk ugy elözés közben elég gáz. (és ezt ugy 3-4 naponta eljátszotta) Egyébként újraindítás után ment tovább, csak azért mégis...
- -Hátsó ablaktörlö motorja elkoszolódott 80.000 km után, amitöl leégett a cucc. Ezután egy hétbe került mire rájöttek a szervizben a probléma forrására
- -Futomü egy halál. Jár összevissza az egész kocsi. Eszi a gumikat, persze a szervizben erre se tudják a megoldást.
- -Az egész müszerfal zörgött a végére már
- -És akkor igy a végére szétment a motor 170.000 km után. Az egyik henger meg van sülve, vezérmütengely halál. Szervizben azt mondták hogy összvissz 2 millioért össze lehet még rakni hogy guruljon, de auto már nem lesz belöle, ugyhogy ennyi volt az auto.
- RIP Laguna

Renault Békési - végülis megoldották a problémákat, nem ők tehetnek arról hogy az autó egyszerűen sz*r

Fenntartási költség (1) Évjárat 2003
Előző autója? Laguna 1.9dci Következő autója? Talán valami német vagy japán, de azok se jók már állítolag...
Verdikt (2.3/10)

Renault Laguna 2001 (2005 - 2007)