Pozitív kompromisszum
Autóm Sport felszereltségű, limitált széria. A félbőr sportülések igazán kényelmesek és nagyon jól tartanak! Nekem is tetszik, de bárki aki eddig ült benne, szintén dícsérte. A műszerek jól láthatók, kezelhetők, tartósnak tűnnek, kivéve egy kritikai észrevétellel: két év után már kopik a rádió kapcsológombjai körül a fedlap, a rajta lévő feliratokkal együtt, pedig szinte mindig a kormány mögötti rádióvezérlőt használom. Az autó nem nagyon szereti a rossz utakat (az is igaz, hogy nyáron 17-es felnin gördül), de nem csak a futóművön hanem a néha meg-meglazuló kipufogódob végett is, az egész autón is érezhető, hogy nem közép-európai utakra készítették. Ami kissé a zavar, hogy előző autómhoz (utolsó előtti Peugeot 406-os) képest, a fényszóró igen gyengének tűnik, a bal első tompított pedig rendszeresen, átlagban fél évente, kiég. Megszokott dolog, hogy mikor egyszerre két ablakot húzok fel (elektromosak) mind a belső világítás, mind pedig a fényszórók és egyéb külső lámpák fénye elhalványul egy pillanatra...
Nem egy világbajnok, de egész tűrhetően mozog a 120 lovas motorral, átlagban viszont bő egy literrel többet eszik mint egy 130 Le-s PDTDI Paasat. Alapvetően kellemes autó, ellentétben több ismerősömmel, elégedett vagyok vele. Nagyon megérte, 2004-ben az egyik leggazdaságosabb, legracionálisabb vételnek tartottam, és nem bántam meg.
- Kuplungot kétszer cseréltek benne( 6 seb.), mindkétszer garanciában. Szervíz: reggel beviszi, délután 3-4 körül elhozza az ember, nem valami gyors. Szlovákiába hordtam korábban, olcsóbb, gyorsabb és megbízhatóbb volt. A 60e-s szervíz előtt átnézettem máshol a futóművet (defekt miatt), minden rendben volt, csak a jobb hátsó lengéscsillapító tűnt gyengébbnek, javasolta is a futóműves hogy cseréltessem hamarosan, de a szervíz csak garancián kívűl vállalta volna... Azóta bemérettem egy másik Renault szervízben is, ott azt mondták, minden oké, még nem kell cserélni..
Renault Ugrics és Tsa.: nagyjából oké, de drága, és hosszadalmas.
Érsekújvári Renault szervíz és szalon: olcsóbb (volt 2005-ben), nagyon megbízható, szervízfőnök és még jópáran magyarok
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2004 |
Megbízhatóság | (7) | Vezetett km | 122000 |