Autók » Renault » Laguna (2001-2007)

Laguna 3000 V6

Párizs nem hisz a könnyeknek

Rossz a híre, pedig nagyon kultúrált és kellemes autó - különösen a legnagyobb motorral. Jól húz, kísérteties csendben teszi a dolgát, és ha az ember ésszel hajtja, nem is fogyaszt sokat: józanul (kétezer körül) pörgetve vegyes használatban sem kér többet 11-12 liternél.

A Dynamique felszereltség félbőr sportüléseinek remek az oldaltartásuk - hogy mennyire, csak a ráncfelvarrott Initiale-ba átülve vált nyilvánvalóvá. :) Szerettem a műszerfalát, a sok kis extráját, a vonalait - nem hivalkodó, de elég harmonikus ahhoz, hogy jókedvre derítse az embert. A 17-es könnyűfém felniket sérülékenynek mondják. Nekem ezek sem okoztak gondot; igaz, egy kézen meg tudom számolni, hányszor másztam járdára velük.

Az úgynevezett modern autók többségéhez hasonlóan a Lagunának is az elektronika a sebezhető pontja, különösen, ha ilyen-olyan okból megpiszkálják. Ez egyetlen eset, mikor majdnem az út szélén hagyott, az utólag beszerelt riasztó hibájára volt visszavezethető. Ennek kigyilkolása okozott pár rejtélyes szövődményt - mivel ezeket nem az autónak, hanem a névtelen kókányolóknak kell felrónom, együtt töltött majd´ három évünk pásztoridillnek is tekinthető.

Az indítókártya nem egy kéjhömpöly: sérülékeny és k*** drága ahhoz képest, hogy egy filléres vasdarab kiváltására készült. Aki ilyen autót választ, okvetlenül próbálja ki az elé tolt kártyákat: én elmulasztottam, és utólag derült ki, hogy a második nem tartalmazza a működéséhez nélkülözhetetlen nyáklapot.

A gyári szervízintervallumot - a V6-os esetében különösen - nem szabad szó szerint venni: a tízezrenkénti olajcserével sok felesleges kiadás spórolható meg.

Bátran ajánlom mindazoknak, akik se az előítéletektől, se a nagy motoroktól nem tartanak. Városi autónak nem ideális, minden más felállásban eszményi társ lehet.

- Utólag (korábbi tulajdonos által) beszerelt riasztó, 1 db gyújtótrafó, hátsó dob

Renault Dél-Pest: Csak esztétikai beavatkozásokat (kapaszkodók cséréje) bíztam rájuk. Ezeket el is végezték tisztességgel.

Ismerős szerelő; már a Laguna I-esemet is ő javította.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2001
Előző autója? Laguna I Következő autója? Laguna II Phase2 2.2 dci
Verdikt (6.7/10)

Renault Laguna 2001 (2005 - 2007)