Autók » Renault » Laguna (2001-2007)

Laguna Grandtour 1.9 dci

Kényelmes, vidám repül?sz?nyeg - melegek álma II.

B? 10 év alatt sokat változott a világ, így dízel (s kombi) lett a jó szolgálatot tett Volvo utódja.

Kényelmes: 2 zónás klíma (nem gond, ha hisztis az útitárs), csodás a tempomat (meg se kottyan 1xxx km/nap), a napfénytet? vidámságot és kellemes klímát biztosít parkoláskor is, a kilométereket csendesen hagyja maga mögött, 4 db. 12 voltos csatlakozó elszórva a megfelel? helyeken (kartámaszban a telefonnak, a csomagtartóban a h?t?ládának), a xenon éjszaka igazi áldás, az ülésf?tés a felfázósok (télen meg mindenki) kedvence, hátsó üléseket ledöntve igazi franciaággyá válik a csomagtartó. Apropó csomagtartó: fém véd?perem a szélén, s teljesen sík, nem kell küszöbön/perem átemelni a súlyos tárgyakat... s persze a nyílás széles. S még egyszer csomagtartó: a külön nyitható hátsó ablak garázsban, hosszú utak alkalmával (degeszre tömött csomagtartó) igazi áldás. A kártyás "kulcs" már csak hab a tortán (kényelmesen elrakható, semmi sincs a térd útjában egy esetleges baleset esetén), kilincs fogására nyit a központi zár, indítás pedig gombnyomásra. A kíváncsi szemek el?l eldugható 2 dines hely a navigációs rendszernek (az egyik dönt? szempont volt a választásnál). A parkolást gyerekjátékká varázsló tolatóradar.

Takarékos: hazai átlag 6 alatt, autópályás európai vándorlás (1xxx km/nap) esetén sem megy 7 fölé az átlag.

Már többen is bejelentkeztek rá (vigyázzak rá, mert pár év múlva szeretnék megvenni :-) ).

Ami hiányzik bel?le: automata váltó, öszkerékhajtás, állóf?tés.

A széls?séges véleményeket olvasva az ülésekkel kapcsolatban úgy t?nik, hogy aki autóvásárláson töri a fejét, annak a kiszemelt típusokat nem árt egy napra kibérelni (nekem személy szerint nem jött be a mások által sokat dicsért Volkswagen, Mercedes ülés).

- Semmi.

Renault Baumgartner (1211 Budapest, Kossuth Lajos u. 1-9.)
Eddig csak 15K-s átvizsgálás volt (bonnal ingyenesen). Legnagyobb meglepetésemre az autót az átvizsgálás keretében kívül-belül kitakarították.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2004
Megbízhatóság (10) Vezetett km 22000
Előző autója? Skoda Octavia 20V turbo Következő autója?
Verdikt (8.9/10)

Renault Laguna 2001 (2005 - 2007)