Autók » Renault » Laguna (2001-2007)

Laguna 1,9 dci Privilege

Kényelmes tank - örökké megy

Az említett dolgokon kívül hihetetlen módon semmi baja nem volt, ilyen kocsim nem lesz többet, örökké menni fog.
Az egyik idegesítő dolog a bizonyos fordulaton levő zörgések, kerregések a motortérben, amire a márkaszerviek sajnálják az időt, hogy szétszedjék és kitömítsék, azt mondják, ez ilyen. Hát nem ilyen! Privát szerelő simán megcsinálta egy olajcsere alkalmával. (Egyébként vidéki márkaszerviz mindig rendes volt velem, nem húztak le ablakmosóval, de az alkatrészek minimum duplaáron mennek, munkaóra is drága, ráadásul a macerásabb dolgokat nemigen csinálnak.)
A gömbfejjel együtt a márkaszervizben a lengőkar is cserélendő elég drágán, ráadásul elég vacak minőség miatt gyakran, 40ezret ha bír magyar utakon. Meg lehet fúrni, így csak gömbfej is cserélhető, de azóta az Audi A6 (ha jól emlékszem)-ba való gömbfejjel már vagy 70ezret megyeget gond nélkül. Valószínűleg így 200.000 km után sűrűbb 10W-s olajra kell váltanom, télen öntenem kellett bele vagy kétszer.

Kényelmes, igényes anyagok, jól pakolható. 2 bicikli, vagy 2db 90x200-as matrac is befért már.
A 6-6.5 -ös fogyasztás 70l-s tankkal elég ritka benzinkutlátogatst jelent. A gyári nyári, illetve a téli gumi 5 illetve 7 idény után fogytak el.

Kicsit alulkormányzottan vezethető, nagy az orrának a túlnyúlása, de nagyon stabil a kanyarokban. Motor pont elég, 120LE nem versenyautó, autópályára való, 150-nél 2800-at forog, még így öregen is csendes. Fék remek. Városi dugózás viszont nem nagy élmény vele.

- ~ 20e km: az egyik kártya bedöglött - (garancia)
- ~ 60e km: üzemanyag-befecskendező rendszerben valami nyomásszabályzó – (garancia)
- ~ 190e km: EGR szelep

Fenntartási költség (10) Évjárat 2001
Megbízhatóság (10) Vezetett km 204000
Előző autója? 146 Következő autója? Laguna III
Verdikt (7.9/10)

Renault Laguna 2001 (2005 - 2007)