Autók » Renault » Laguna (2001-2007)

Laguna Grand Tour 1.8

Francia T62-es tank utánzat.

Már a második 1.8-as benzines Lagunát nyúzom. A mostanival három-ezret, az el?z?vel tizenhármat mentem.
Szerintem csúnya, legalábbis semmiképpen sem mondhatnám rá, hogy szép. Az els? sötét szürke volt és nekem kapásból gyerekkori távirányítós T62-es tankom jutott eszembe, csak a löveg hiányzik... A mostani kék (az autókölcsönz?s szerint csak kékebb mint az el?z?, szerintem kék) és így mondjuk elmegy.
Hely van benne, elég nagy. Nem is fér be a kert- és a gerázskapu közé...
A futóm? egyetlen el?nye, hogy a fekv?rend?röket és hasonló akadályokat simán veszi (mondom, hogy tank) viszont veszélyesen alulkormányzott.
Az 1.8-as motor harmatgyenge, a 8.4-es vegyes fogyasztás mondjuk elmegy...
A kaszni azon kívül, hogy nem szép nélkülözi a részletekre való odafigyelést. A csomagtartó nedves id?ben való kinyitásakor minden amit az útról felszedett az ember nyakába folyik (sós, fekete hólé és öltöny esetében ez kellemes élmény). Hideg id?ben itt-ott beáramlik a küls? hideg. Az egész kocsiszekrény h?szigetelése pocsék.
Tény, hogy a csomagtartó nagy és jól pakolható, a padlószintje is jó magasságban van könny? rakodni bele nehéz cuccokat.
Az els? Laguában a CD lejátszó három nap után volt hajlandó visszaadni a lemezt (már készítettem a csavarhúzót brutális beavatkozásra... megijedt). A mostaniban két hangszóró néha csúnyán recseg.
Amit szeretek benne az a fényes utastér és a jó kilátás. A nagy üvegfelületek és a mai autókhoz képest alacsony övvonal kellemesen fényes, tágasnak t?n? utasteret eredményez. A kárpit és a m?szerfal viszont csúnya (nem csupán nem szép) és gagyi.
Az ülés nagy bánatom, hátgerincsérvem van és a gyári gerinctámasz szinte semmi meg kicsit puha is a párnázása.

Összességében nem tudom nem szeretni, mert eddig becsülettel elvitt mindenhová. A legjobb autó amúgy is a cégautó szóval nem is panaszkodhatnék... Az biztos, hogy magamnak sosem vennék ilyet vagy legalábbis biztosan nem benzinmotorral.

- Vadonatúj autón 2 hangszóró recseg.
- Egy 3 hónapos testvérén a rádió ment tönkre.
- Láttam már olyat, amelyik egyáltalán nem is akart elindulni egyik reggel.

Kölcsönzött kocsi.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2004
Előző autója? Astra Következő autója? Volvo
Verdikt (5.1/10)

Renault Laguna 2001 (2005 - 2007)