Autók » Renault » Laguna (2001-2007)

Laguna 2,0 16V IDE

Francia ribanc

Kényszerből vettem az autót. Olyan használt autót szerettem, volna ami életgörbéjét tekintve középkorú, jól felszerelt, stb. Az extrákban gazdag középkategóriás Lagunába rögtön beleszerettem. Bár ne tettem volna. Az autót a 3 A-nál (AAA) vettem viszonylag jó áron. Az első olajcseréig semmi gond.Utána egy év bohóckodás mindenféle olaj és benzinadalékokkal. Az autó füstölt mint állat, 20 E km alatt megevett 6 kg olajat. Motor egyenetlenül jár, hibakódok sorozata, irány szakszervíz. Fogalmuk sincs, több hetes autóleadás, majd ők diagnosztizálnak addig. Anyátok. Viszem haverhoz(régi javítós szaki) gyújtástrafó. Motor jó jár, de olajat zabál, majd katalizátor és a lambdaszondák nyekk. Egy hónapja motorfelújítás, illetve hengerfej full, a blokkban gyűrű és hajtókarcsapágy csere elég volt, mert a dugók és a henger alapméreten volt, kopás nélkül(!), amit a saját szememmel láttam. Nem is értem a mai napig sem, hogy egy 150 E km-t futott motorban miként lehet alapméretű a henger és a dugó.
Most 2 E km van benne a felújítás óta, de az egyik szonda ismét beszart. Nem értem.
Minden más tekintetben az autó rendben, illetve lesz. Az előző tulaja egy ügyvéd nő volt. A kocsi 58 E km óta nem volt szervízben, vagyis a baromja még nyilván olajat sem cserélt benne, vagy kitolták a szemét. Szóval az előző tulaj gondatlansága nekem cca 400 E ft-ba kerül. Nem nagyon bánom, mert még így is csak 2,2 Mft-ban van egy jól felszerelt, és most már felújított motoros cirkálóm.

Aki így eladta az autót, biztos, hogy tudta mi a gyengéje és valamilyen adalékot tett az olajba, hogy bírja ki a kapuig ugyanis az olajcsere után kezdett a motor döglődni.
Volt benne -az előző tulajnál- váltócsere is, amit onnan lehet tudni, hogy a váltó oldalán rajta van a bontókban szokásos típusfelirat fehér festékkel! A "korrekt" AAA-nál ezt sem mondták, és azt sem hiszem, hogy nem vették észre.

Csak pocskondiázni tudnám őket (kis betűvel őket), de nem teszem. Úriember vagyok, meg hülye balek.

Az autót összességében nagyon lehet szeretni. Minden jól működik rajta, tele extrával, de mégis beárnyékolja minden jóságát a sok balfasz szerelő aki ezt a gépet a keze közé kapta, és a lelketlen tulaj, akinek szintén ilyen gyakorisággal és módon kellene "karbantartódnia"!!! Valószínűleg az ügyvédi díjakból futotta másik autóra. Leginkább falovat adnék a kezébe, nem autót, sőt a késeket is elzárnám, mert még azt is megfaragná.

- Motorgenerál, amire szerintem nem az autó rossz minősége miatt volt szükség, sokkal inkább az elmaradt karbantartások
- A magas olajfogyasztás miatt a két szonda+katalizátor
- Jobb oldali kormányösszekötő gömbfej (BP-i utak!)

Márkaszervíz: Renault Békési, kutyaütő társaság 10 Eft-os óradíjjal.

Haverom, a javítós szaki+egy fiatal autómérnök srác, aki a vezérlés+elektromos cuccok doktora. Tényleg.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? Picasso 2,0 Hdi Következő autója? Nem tudom
Verdikt (6.6/10)

Renault Laguna 2001 (2005 - 2007)